K. Rais: Šiaurės Korėja nerimtai žiūri į šalies branduolinį nusiginklavimą

JAV valstybės sekretorė Kondoliza Rais (Condoleezza Rice) trečiadienį pareiškė, jog Šiaurės Korėja dar neįrodė, kad ji rimtai žiūri į šalies branduolinį nusiginklavimą.

„Kol kas neaišku, ar Šiaurės Korėja ketina daryti tai, ką privalo, – rimtai ruoštis branduoliniam nusiginklavimui”, – žurnalistams teigė K. Rais.

Ji kalbėjo Pietų Korėjos Pusano uoste per Azijos ir Ramiojo vandenyno regioninio ekonominio bendradarbiavimo (APEC) forumą, kuriame dalyvavo visos regiono šalys, išskyrus Šiaurės Korėją.

Šešiašalės derybos, kuriose dalyvauja abi Korėjos, Kinija, Japonija, Rusija ir JAV, po tris dienas trukusių diskusijų Pekine buvo nutrauktos praėjusį penktadienį. Šių derybų tikslas – įtikinti Pchenjaną nutraukti šalies branduolinę programą mainais į ekonominę pagalbą ir geresnius santykius.

Po trečiadienio susitikimų K. Rais tvirtino, kad ir kitos šalys yra tos pačios nuomonės apie Šiaurės Korėją. „Visos įsitraukusios šalys padvigubino pastangas, bandant įtikinti Šiaurės Korėją atsisakyti atominės programos”, – pridūrė ji.

Kinijos užsienio reikalų ministras Džaosingas Li (Li Zhaoxing) pareiškė, kad per pirmuosius derybų turus buvo pasiekta nedidelė pažanga, ir jis tikisi, kad per kitus derybų turus visos šalys parodys lankstumą. „Šešių šalių atstovai susės, pasitars ir priims bendrą sprendimą. Aš to laukiu taip pat, kaip ir jūs”, – pridūrė jis.

2005-11-16 12:04

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.