Vėl kviečia „Kerintys rudens garsai”

Klaipėdos visuomeninė organizacija „Muzikos svetainė” kviečia į trečiąjį koncertų ciklo „Kerintys rudens garsai” renginį. Šįvakar 18 val. Klaipėdos universiteto Menų fakulteto koncertų salėje (K.Donelaičio g. 4) skambės žymių rusų kompozitorių muzika ir A.Feto poezija.

Kiekvienų metų pabaigoje organizuojami žymiausių rusų kompozitorių bei poetų kūrinių vakarai tampa įdomia ir gražia muzikine tradicija, betarpiškai įsiliejančia į uostamiesčio kultūrinį gyvenimą. Du pirmieji šio ciklo koncertai sulaukė didelio muzikos mėgėjų susidomėjimo ir pripažinimo. Šio ciklo sumanytojų ir organizatorių siekis ir troškimas – skleisti ir vis lyg iš naujo atrasti romantizmo epochos rusų muzikos ir poezijos kūrybą, kurios grožis ir žavesys, begalinis nuoširdumas, jausmingumas ir melodingumas randa atgarsį kiekvieno klausytojo širdyje.

„Muzikos svetainės” veikla pasižymi įvairaus pobūdžio meniniais renginiais. Dauguma jų skirti rusų kultūros ir meno propagavimui, rusų tautai reikšmingų istorinių datų paminėjimui. Į šią meninę veiklą įtraukiamas ir jaunimas (daugiausia A.Rubliovo pagrindinės mokyklos muzikos studijos moksleiviai), atrandami ir į sceną atvedami nauji talentai, jiems suteikiama galimybė muzikuoti su jau patyrusiais atlikėjais.

Šio vakaro koncerte dalyvaus žinomi ir brandūs Klaipėdos atlikėjai. Daugelis jų yra nuolatiniai šio koncertų ciklo dalyviai. Būtent jų profesinis meistriškumas ir meninė įtaiga lėmė „Kerinčių rudens garsų” populiarumą ir pasisekimą. Koncerte dalyvaus Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Fortepijono katedros docentai Tatjana Romaškina, Natalija Blauberg, Genadijus Osipkovas; Dainavimo katedros docentė Valentina Vadoklienė; Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistai – dainininkai ir instrumentalistai: Dalia Kužmarskytė (mecosopranas), Artūras Kozlovskis (bosas), Viačeslavas Tarasovas (tenoras), Jana Osipova-Tarasova (sopranas), Aušra Mieleikienė (fleita), Antanas Milerius (klarnetas). Solistams akompanuos pianistės Vera Diukareva, Andžela Grigorjeva, Piotras Jevčenka.

Koncerte skambės rusų romantikų Nikolajaus Rimskio-Korsakovo, Antono Arenskio, Sergejaus Rachmaninovo kūriniai. Didžioji vakaro programos dalis bus skirta genialaus rusų kompozitoriaus Piotro Čaikovskio kūrybai, kurioje savitai, brandžiai ir didingai išsiskleidė geriausios rusų ir Vakarų Europos muzikinės tradicijos. Taip renginio organizatoriai ir dalyviai paminės 165-ąsias menininko gimimo metines.

„Muzikos svetainė” šiuo renginiu pažymės ir simbolizmo eros rusų poezijoje pradininko Afanasijaus Feto 185-ąsias gimimo metines. Jo eiles skaitys vakaro vedėjai Sergejus Bondaris ir Tatjana Filatova.

Maloniai kviečiame! Koncertas nemokamas.

Miglė Mosėnienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.