Šiemet AB „Lietuvos energija” eksportavo 3,2 mlrd. kilovatvalandžių elektros

Per dešimt mėnesių AB „Lietuvos energija” eksportavo 3,206 mlrd. kilovatvalandžių (kWh) elektros, pernai per tą patį laikotarpį – 5,334 mlrd. kWh. Šiais metais 2,575 mlrd. kWh patiekta į Rusiją, 132,2 mln. kWh – į Baltarusiją, 428,2 mln. kWh – į Latviją, ir 71 mln. kWh – į Estiją.

Lapkritį užsieniui planuojama parduoti apie 290,3 mln. kWh elektros energijos. 54,3 mln. kWh elektros numatyta eksportuoti į Estiją, 143,5 mln. kWh – į Latviją ir apie 92,5 mln. kWh – į Rusiją.

Per sausio – spalio mėnesius, vykdydama perdavimo tinklo operatoriaus veiklą, bendrovė per aukštos įtampos elektros tinklus šalies poreikiams perdavė 7,3 mlrd. kWh – 3,9 proc. daugiau nei per praėjusių metų atitinkamą laikotarpį.

Spalį šalies elektros poreikiui patenkinti perduota 791 mln. kWh, pernai tą patį mėnesį – 755 mln. kWh elektros.

Šiais metais 6,4 mlrd. kWh elektros buvo perduota į skirstomąjį tinklą, 984 mln. kWh – stambiesiems vartotojams, prijungtiems prie aukštos įtampos perdavimo tinklo – AB „Achema”, AB „Lifosa”, AB „Akmenės cementas”, AB „Kauno vandenys”, AB „Vilniaus energetinė statyba”, AB „Ekranas”, UAB „Korelita”, AB „Mažeikių nafta”, AB „Lietuvos geležinkeliai”.

AB „Lietuvos energija”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.