Siūloma skirti papildomų lėšų kompensacijoms už nekilnojamąjį turtą ir gyventojų santaupoms atkurti

Finansų ministerija trečiadienį vyksiančiame Vyriausybės posėdyje siūlys papildomai skirti 350 milijonų litų ankstesnių Vyriausybių prisiimtiems įsipareigojimams vykdyti.

Sėkmingai įgyvendinant biudžeto pajamų surinkimo planus, dar šiais metais iki 200 mln. litų iš tos sumos ketinama skirti gyventojų santaupoms atkurti, 150 mln. litų – išmokėti kompensacijoms už nekilnojamąjį turtą: 100 mln. litų – už valstybės išperkamą žemę, miškus ir vandens telkinius, 50 mln. litų – kompensacijoms už gyvenamuosius namus, jų dalis, butus.

Pasak Finansų ministerijos pranešimo, 200 mln. litų suma, kurią siūloma papildomai skirti gyventojų santaupoms atkurti, yra beveik dvigubai didesnė už 2005 metų biudžete tam tikslui numatytas lėšas. Iš viso šiais metais santaupoms atkurti būtų skirta 305 mln. litų. Vyriausybei nutarus paskirti papildomus 150 mln. litų kompensacijoms už nekilnojamąjį turtą, šiemet šiam tikslui būtų išmokėta 304,5 mln. litų.

Valstybė yra įsipareigojusi atkurti 3620,8 mln. nuvertėjusių rublinių indėlių, daugiau kaip pusė tos sumos – 2052 mln. litų – jau yra išmokėta. Kompensacijų už žemę, miškus ir vandens telkinius jau išmokėta 762 mln. litų, už gyvenamuosius namus, jų dalis, butus – 209,5 mln. litų. Likę 852,5 mln. litų kompensacijų už nekilnojamąjį turtą bus išmokėti iki 2008 metų pabaigos.
2005-11-15 16:48

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.