A. Brazauskas pats galėtų apsispręsti, kokia forma pateikti atsakymus opozicijai, mano A. Paulauskas

Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas mano, kad Premjeras Algirdas Brazauskas pats galėtų pasirinkti, kokia forma pateikti atsakymus į opozicijos iškeltus klausimus, susijusius su jo šeimos verslu.

„Atsakymus reikėtų duoti gal nebūtinai komisijų forma, nes dabar tas žodis yra visiems alergiją keliantis, gal kitokios formos reikia ieškoti, bet atsakymo reikia” , – antradienį po Prezidentūroje vykusio susitikimo su Prezidentu Valdu Adamkumi sakė A. Paulauskas.

Jis teigė su šalies vadovu kalbėjęsis apie tai, kaip pašalinti įtampą, kaip būtų galima atkurti rimtį, ramybę, kiek įmanoma sumažinti konfrontaciją. „Akivaizdu, kad trūksta atsakymo opozicijai, trūksta kalbėjimo”, – sakė Seimo Pirmininkas. Jo nuomone, turėtume pašalinti įtampą, į Seimą sugrąžinti darbingumą ir duoti tam tikrus atsakymus visuomenei.

A. Paulauskas pažymėjo, kad Seimas yra atvira institucija ir gali būti pasirinkta įvairių formų. „Opozicija gali tiesiog pasinaudoti dabar galiojančiomis Seimo Statute normomis – tai paklausimas, atsakymai, Vyriausybės valanda. Čia tikrai spektras yra pakankamai platus, bet gali pats Premjeras pasirinkti kitokią formą”, – sakė A. Paulauskas, informavęs V. Adamkų apie savo susitikimą su opozicinių frakcijų atstovais.

Pirmadienį apsilankę pas A. Paulauską opozicinių frakcijų atstovai išreiškė susirūpinimą tuo, kad Seimas apsisprendė nesudaryti komisijos, tirsiančios Premjero Algirdo Brazausko šeimos verslą. Norėdama išsiaiškinti, ar nebuvo pažeistos Seimo Statuto normos, opozicija jau kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją ir laukia jos išvadų.
2005-11-15 16:28

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.