M. Abasas: Izraelis stumia palestiniečius pilietinio karo link

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abasas (Mahmoud Abbas) antradienį apkaltino Izraelį bandant išvengti taikos derybų ir stumiant palestiniečius pilietinio karo link. Tai žydų valstybė daro reikalaudama nuginkluoti visus kovotojus prieš pradedant derybas dėl valstybės įkūrimo.

M. Abasas po JAV valstybės sekretorės Kondolizos Rais (Condoleezza Rice) vizito Artimuosiuose rytuose teigė, kad Izraelis elgiasi taip, lyg neturėtų „taikos partnerio”. K. Rais vizito tikslas Artimuosiuose rytuose buvo paspartinti taikos procesą regione po Izraelio pasitraukimo iš okupuoto Gazos ruožo.

Tai jau nebe pirmas kartas, kai M. Abasas perspėja, kad bandymas nuginkluoti visus kovotojus gali sukelti pilietinio karo grėsmę, tačiau tai buvo griežčiausia palestiniečių prezidento kritika Izraeliui po žydų pasitraukimo iš Gazos rugsėjį.

JAV valstybės sekretorė K. Rais antradienį patvirtino, kad jai pavyko padėti susitarti Izraeliui ir Palestinos savivaldai dėl palestiniečių judėjimo iš ir į Gazos ruožą apribojimų sumažinimo.

Laisvas patekimas į Gazos ruožą sustiprins teritorijos ekonomiką ir padidins taikos galimybes, kurių vėl sumažėjo prasidėjus smurtui po Izraelio pasitraukimo iš okupuotos teritorijos.

2005-11-15 13:46

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.