„Hanner” aplenkė šių metų investicinius planus

Viena didžiausių Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros AB „Hanner” per šių metų 10 mėnesių investavo 224 mln. litų ir viršijo 2005 m. planą. 2004 m. pabaigoje „Hanner” planavo, kad šiemet investuos 200 mln. litų.
Arvydas Avulis, „Hanner” valdybos pirmininkas ir savininkas, teigia, kad investicijos paspartėjo, nes įsigyta daugiau nei buvo planuota sklypų bei objektų, juose sparčiau nei buvo tikėtasi pradėti paruošiamieji darbai, o po to ir statybos.

Didesnė dalis šių metų investicijų atlikta Lietuvoje – 59,2 proc., bei Ukrainoje – 33,9 proc., o Rumunijai teko 5,2 proc., Latvijai – 1,7 proc. Beje, šiemet nebuvo planuota investuoti Rumunijoje, tačiau, pasak Arvydo Avulio, „šioje į Europos Sąjungą besiveržiančioje šalyje šiemet investuotojams į nekilnojamąjį turto plėtrą susidarė ypač patrauklios sąlygos”. Investicinius projektus „Hanner” vykdo drauge su partneriais.
2004 m. bendrovė investavo 43 mln. litų, 2003 m. – 61 mln. litų.
Dešimt metų veikianti bendrovė iki šių metų investuodavo tik į biurų pastatus ir prekybos centrus. Tačiau šiemet pagrindinės „Hanner” investicijos nukrypo gyvenamiesiems namams statyti. Pavyzdžiui, Vilniuje Jeruzalės rajone, Kviečių g., baigtas 119 butų 8-11 aukštų namų kompleksas, kitų metų kovą naujakuriai apsigyvens 165 butų trijų aukštų devyniuose namuose Santariškėse, Franko g. Per pusantrų metų Santariškių rajone iš viso bus investuota 175 mln. litų, iškils apie 650 butų, bus visiškai sutvarkyta kvartalo aplinka, įrengtos vaikų žaidimo aikštelės, pastatyta parduotuvė, bei darželis iki kvartalo pratęsti visuomeninio transporto maršrutai. Iš viso į gyvenamąją statybą Vilniuje „Hanner” iki 2008 m. jau suplanavo investuoti 505 mln. litų.
Didžiausias investicijas šiuo metu „Hanner” planuoja Ukrainoje — iki 2009 m. numatoma investuoti 1,4 mlrd. litų. Šioje šalyje daugiausia lėšų taip pat skiriama daugiaaukščiams gyvenamiesiems namams statyti Kijeve, Odesoje ir Krymo pusiasalyje, tačiau čia iškils ir bendrovės su partneriais finansuojami keli viešbučiai, prekybos, sveikatingumo bei biurų centrai.
Rumunijoje „Hanner” taip pat didina investicijų srautus. Šios šalies sostinėje Bukarešte jau vykdomi projektavimo darbai dviejų bendrovės su partneriais finansuojamų gyvenamųjų namų kompleksų, į kuriuos „Hanner” numato investuoti daugiau kaip 73 mln. litų. Šiuose namuose naujakuriai įsikurs 2007 m. vasarą.
„Hanner” taip pat baigia paruošiamuosius darbus gyvenamųjų kompleksų statybai Rygoje, kur iki 2007 m. pradžios numato investuoti apie 57 mln. litų.

„Hanner”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.