Australijos branduolinis reaktorius yra saugus

Vienintelio Australijos branduolinio reaktoriaus valdytojas antradienį tvirtino, kad reaktorius yra visiškai saugus. Jo saugumu susirūpinta atradus kelis dokumentus, iš kurių spėjama, kad reaktorius galėjo būti teroristų išpuolių taikiniu.

Australijos branduolinio mokslo ir technologijos organizacija, valdanti „Lucas Heights” branduolinių tyrimų įrenginius Sidnėjuje, teigė, kad reaktorius dėl dabartinių saugumo priemonių būtų „ypač sunkiai pasiekiamas teroristams”.

„Reaktorius yra saugus. Jis saugomas pagal geriausius tarptautinius standartus”, – Australijos televizijai teigė organizacijos generalinis direktorius Ianas Smitas (Ian Smith).

„Mūsų taikoma saugumo sistema yra labai sudėtinga, taigi įžengti pro paradinius vartus yra tik pati pradžia. Norint prieiti prie kokių nors branduolinių įrenginių reikia įveikti begalę griežtai saugomų teritorijų”, – pridūrė jis.

Praėjusią savaitę Australijoje buvo sulaikyta 18 vyrų, kuriems buvo pareikšti kaltinimai dėl pasiruošimo teroristiniam išpuoliui, priklausant teroristinei organizacijai bei teroristinio akto konspiracijos.

2005-11-15 09:12

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.