Mokymasis visiems, visur, dabar!

„Mokymasis visiems, visur, dabar!” – tokiu šūkiu šią savaitę pasitinka ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių mokiniai. Lietuvos mokinių parlamentas (LMP) ir Lietuvos moksleivių sąjunga (LMS) kartu su Švietimo ir mokslo ministerija lapkričio 14 – 20 dienomis kviečia mokinius gilintis į švietimo metodus ir išbandyti didesnę jų įvairovę.

Pirmadienį Lietuvoje prasidėjo Visuotinio švietimo savaitė. Jos tikslas – paskatinti visus mokyklos bendruomenės narius ištirti švietimo veiklą, taip kuriant visuotinį pilietiškumą.

Visuotinio švietimo savaitės iniciatoriai siūlo mokiniams išbandyti naujus mokymo metodus ir kviečia nelikti abejingais mokytojus. Per etikos ar pilietinio ugdymo pamokas mokiniai skatinami žaisti debatus, pertraukas įvairinti šiuolaikiškomis viktorinomis.

LMP ir LMS ragina mokyklos bendruomenę supažindinti vieni kitus su mokykloje veikiančiomis savivaldomis. „Dažnai mes net nežinome, kiek iš tikrųjų mokykloje egzistuoja ir veikia savivaldų bei skirtingų jos formų, todėl pasirinkę patrauklią formą joms priklausantys arba jų veikla besidomintys žmonės turėtų apie tai skleisti informaciją”, – teigia Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijos moksleivis Antonas Nikitinas, didžiuodamasis savo mokykloje egzistuojančia laisve mokiniams išreikšti savo asmenybę.

Šios savaitės metu mokiniai skatinami aktyviau domėtis mokykloje plintančiomis subkultūromis, tautine įvairove bei savo mokyklos istorija.

Visuotinio švietimo savaitė Lietuvoje įgyvendinama jau antrus metus iš eilės, o Europoje – net šeštuosius. Kiekvienais metais parenkama nauja šios savaitės tema. Šių metų tema – „Mokymasis visiems, visur, dabar!”. Galimybė pritaikyti temą šalies poreikiams, padeda išbandyti įvairias priemones siekiant bendro tikslo – kokybiško išsilavinimo, kuriuo galėtų pasinaudoti visi.

Visuotinio švietimo savaitei sukurtas internetinis puslapis http://visiems.moksleiviai.lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.