Lietuva pakviesta 2007 metais dalyvauti Turino knygų mugėje

Lietuvos Respublikos Prezidentui Valdui Adamkui buvo įteiktas oficialus kvietimas Lietuvai 2007 metais pagrindinės viešnios teisėmis dalyvauti knygų mugėje Turine. Šį kvietimą šalies vadovui perdavė praėjusį penktadienį, lapkričio 11 dieną Prezidento rūmuose apsilankęs Knygų mugės Turine direkcijos atstovas.

Turino knygų mugė yra didžiausia Italijos knygų mugė, kurią globoja Italijos Respublikos Prezidentas Karlas Azelijo Čiampis (Karlo Azeglio Ciampi). Pirmomis gegužės mėnesio dienomis vykstančioje mugėje apsilanko apie 230 tūkstančių lankytojų. Čia vyksta daugybė kultūrinių renginių, knygų pristatymų, susitikimų su rašytojais.

Dar 2002 metais Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus paskatino gerinti Italijos ir Lietuvos kultūros ryšius, todėl šalies vadovas tikisi, kad Lietuvos dalyvavimas Turino knygų mugėje bus svarbiu žingsniu dviejų valstybių bendradarbiavime.

Prezidentas ne kartą yra minėjęs, kad Lietuvos dalyvavimas knygų mugėse yra vienas iškiliausių ir gražiausių mūsų šalies pristatymo užsienio visuomenei pavyzdžių.

Pagrindinės viešnios teisėmis Lietuva dalyvavo Frankfurto knygų mugėje Vokietijoje ir Gioteburgo knygų mugėje Švedijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.