Keliuose pagausėjo nelaimių

Šeštadienis tapo viena avaringiausių praėjusios savaitės dienų, kai mažiausiai dešimtyje avarijų žuvo 4 žmonės, o dar 15, iš jų 6 – vaikai, sužaloti.

Skaudžiausia nelaimė įvyko automagistralėje Vilnius-Klaipėda, kur beveik vienu metu užgeso dviejų jaunų žmonių gyvybė.

Vienas kelias – dvi aukos

Užvakar stambiausia šalies automagistralė tapo dvigubos tragedijos vieta. Pirminiais policijos duomenimis, iš Kauno į Vilnių važiavęs automobilis „VW Golf” Kaišiadorių rajone, netoli Grabučiškių miestelio, partrenkė antrojoje eismo juostoje atsidūrusią merginą. Avarija įvyko apie 18.20 val., kai jau buvo gerokai sutemę, tad vairuotojas galėjo ir nepastebėti iš kairės pusės į kelią išėjusios pėsčiosios.

Smūgio būta tokio stipraus, kad merginos kūnas buvo nublokštas per automagistralę skiriančią tvorelę į kitą kelio dalį. „VW Golf” vairavęs 27 metų vilnietis Gediminas B. sustabdė automobilį ir, palikęs jį stovėti antrojoje eismo juostoje, išlipo apžiūrėti įvykio vietos.

Kas atsitiko vėliau, kol kas galima tik spėlioti. Aišku tik viena: merginą partrenkęs vairuotojas pats tapo avarijos auka. Jo kūnas rastas taip pat kitoje automagistralės pusėje, pora šimtų metrų nuo tos vietos, kur liko gulėti visiškai sumaitoti žuvusios merginos palaikai.

Vilnietį parbloškęs automobilis iš įvykio vietos nuvažiavo.

Sesuo rinko pinigus vainikui

Tikėtina, kad antroji avarija įvyko tuo metu, kai Gediminas B. jau buvo perlipęs automagistralę skiriančią tvorelę ir įžengęs į važiuojamąją dalį. Tačiau jį galėjo kliudyti ir Vilniaus link važiavęs automobilis, o po smūgio nelaimėlio kūnas taip pat atsidūrė priešingoje kelio dalyje.

Gediminas B., kaip jo parblokšta 21 metų Jūratė Z., žuvo vietoje.

Ikiteisminį tyrimą pradėję Kaišiadorių rajono policijos pareigūnai vakar dar nebuvo nustatę, koks automobilis mirtinai sužalojo vilnietį. Neatmetama galimybė, kad jis galėjo patekti po sunkiasvorio automobilio ratais.

Žuvusioji Jūratė Z. praėjusį savaitgalį viešėjo pas Grabučiškėse gyvenančią tetą. Spėjama, kad mergina žuvo mėgindama pereiti automagistralę.

Vakar žuvusiosios sesuo Meilė, su kuria Jūratė kartu gyveno Trakų rajono Ūbiškių kaime, vaikščiojo pas kaimynus prašydama paskolinti pinigų, kad galėtų nupirkti vainiką sesers atminimui. Vietos gyventojai „Kauno dienai” pasakojo, kad Jūratė padėjo Meilei auginti tris jos vaikus. Seserys gyveno labai kukliai. Jų tėvai – jau seniai išsiskyrę ir dukromis nebesirūpino.

Už vairo sėdama išgėrus

Šeštadienį dar vieno iš įvykio vietos pabėgusio vairuotojo auka tapo Kelmės rajone, Lykšilio kaime, kelio važiuojamąja dalimi ėjęs 61-erių metų vyriškis. Jį partrenkė ir mirtinai sužalojo kol kas nenustatytas automobilis.

Tą pačią dieną Plungės rajone per neblaivaus plungiškio 33 metų Zenono S. sukeltą avariją sužalota neįgali moteris. Teisėsaugininkų teigimu, nelaimė įvyko Truikių kaimo teritorijoje. Automobilį „Audi 80” vairavęs Zenonas S., išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido pagrindiniu keliu Mažeikiai-Tauragė važiuojančio „Peugeot” ir su juo susidūrė.

Dėl galvos smegenų sukrėtimo į Klaipėdos ligoninę pateko „Peugeot” keleivė, pirmos grupės negalią turinti Telšių rajono gyventoja 43 metų Teresė P.

Avarijos kaltininkui nustatytas lengvas girtumas (1,33 promilės alkoholio). Avariją jis sukėlė neturėdamas teisės vairuoti automobilį – vairuotojo pažymėjimą nedrausmingas vairuotojas buvo praradęs jau anksčiau.

Sužaloti vaikai

Lengvas girtumo laipsnis buvo nustatytas ir vairuotojui, sukėlusiam avariją Lazdijų rajone, kelyje Veisiejai-Kapčiamiestis. Neblaivaus 22 metų vaikino vairuojamas BMW nuvažiavo nuo kelio ir apvirto.

Eismo įvykio metu sužalotas vairuotojas bei trys kartu važiavę 5-6 metų vaikai paguldyti į ligoninę. Dar vienas penkiametis bei 20 metų keleivis gydomi ambulatoriškai.

Šeštadienį nuo kelio nuvažiavo ir apvirto Kretingos rajone keliu Kretinga-Skuodas važiavęs automobilis. Sunkiausius sužalojimus patyrė vairuotojas, kurio gyvybės medikams išgelbėti nepavyko. 24 metų keleivis dėl kojos kaulo lūžio paguldytas į ligoninę, o dar vienas 21 metų jaunuolis galvos sumušimą ir pjautinę žaizdą rankoje gydosi namuose.

Nesaugu perėjose ir ant šaligatvių

Lapkričio 12-ąją Kauno gatvėse taip pat buvo žalojami žmonės ir daužėsi automobiliai. Keturiuose eismo įvykiuose įvairius sužalojimus patyrė 7 asmenys, iš kurių du – pėstieji.

Net po tris automobilius pateko į avarijas A.Juozapavičiaus prospekte ir Studentų gatvėje. Apie 10.40 val. automobilis „VW Golf” A.Juozapavičiaus pr. sukdamas į kairę nepraleido priešais atvažiuojančio „BMW 318” ir su juo susidūrė. Pastarasis kliudė kaip tik tuo metu iš stovėjimo aikštelės išvažiuojantį automobilį „Fiat Tempra”. Nelaimės metu sužaloti 73 metų „VW Golf” vairuotojas bei BMW vairavęs 31 vyras. Į ligoninę buvo nugabenti ir BMW važiavę 25-erių bei 5-erių metų keleiviai.

Dar viena 29-erių metų moteris buvo sužalota Studentų gatvėje susidūrus trims – „BMW 730”, „Ford Scorpio” ir „VW Jetta” automobiliams.

Pastaruoju metu kauniečiams nesaugu ne tik pėsčiųjų perėjose, bet ir ant šaligatvių. Šeštadienį M.Gimbutienės gatvėje automobilio „Audi 80” nesuvaldė 24 metų vairuotojas. „Audi” metėsi ant šaligatvio ir parbloškė 50-metę kaunietę. Kairio kelio sužalojimus patyrusi moteris nuvežta į ligoninę.

Po sunkiasvorės mašinos ratais šeštadienio rytą pateko ir 10-metis berniukas, mėginęs pereiti Savanorių prospektą nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje. Vaiką kliudė nuo S.Žukausko g. Kovo 11-osios gatvės link važiavęs automobilis MAN. Dešimtmetis, patyręs galvos bei nugaros traumas, gydomas Kauno medicinos universiteto klinikose.

Lina Navickaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.