Medinės ir šildomos gindys – įmanomas sprendimas

Nors specialistai tvirtina, kad šildomosios grindys visame bute yra ekonomiškas, komfortiškas ir sveikas šildymo būdas, tačiau žmonės dažniausiai jas renkasi kaip papildomą komforto elementą. Šildymą po grindimis įrengia tik tose patalpose, kur klojamos plytelės: vonioje, koridoriuje, virtuvėje. Tuo tarpu nuo grindų galima šildyti visus namus, net jei grindys yra medinės.

Tiesa, kad šiluma kaulų nelaužo, nesensta. Dabartinis lietuvaitis pridurtų – „bet mikliai iššluoja kišenes”. Prasidėjus šildymo sezonui daugelis ieškome būdų, kaip sumažinti išlaidas. Stebuklų nėra. Taupo tie, kurių namas gerai apšiltintas, o šildymo sistema yra ekonomiška, apgalvotai įrengta. Todėl dar tik rengiantiems namus specialistai siūlo rinktis grindų šildymą, kuris yra 5 – 10 proc. pigesnis nei radiatorių.

Patalpose su šildomomis grindimis šiltas oras kyla į viršų pamažu vėsdamas ir vėl leidžiasi žemyn. Kojų lygyje visada šilta, galvos – vėsiau. Tokia aplinka žmogui yra komfortiškiausia. Be to, kambarių vaizdo negadina radiatoriai. Tai ypač aktualu, kai langai yra iki žemės. Tačiau norinčių visus namus šildyti nuo grindų – mažuma. Pagrindinis argumentas – „nenoriu visų namų iškloti plytelėmis, o medis šildomoms grindims netinka”.

Giedrė Švažaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.