Jordanijoje sulaikyta moteris, siejama su išpuoliais Amane

Jordanijos pareigūnai sulaikė moterį, kuri siejama su trečiadienį Amane įvykdytais teroristiniais išpuoliais, sekmadienį pranešė karalius Abdula (Abdullah).

„Ką tik iš žvalgybos tarnybų sužinojau, kad yra ketvirtas sprogdintojas. Tai moteris, kuriai nepavyko susisprogdinti. Ji bandė pabėgti, tačiau buvo sulaikyta ir dabar yra už grotų”, – Amane į forumą susirinkusiems naujienų agentūrų redaktoriams sakė karalius. Teigiama, kad jos kėslai žlugo nesprogus ant diržo pritvirtintiems sprogmenims.

Už 57 gyvybes nusinešusius išpuolius trijuose Amano viešbučiuose atsakomybę prisiėmė jordaniečio Abu Musabio al Zarkavio (Abu Musab al-Zarqawi) vadovaujamas teroristinio tinklo „Al Qaeda” padalinys Irake.

Organizacijos išplatintame pareiškime teigiama, kad išpuolius įvykdė keturi irakiečiai – du vyrai ir sutuoktinių pora. Tiriant teroristinius išpuolius, iki šeštadienio buvo sulaikyta 12 įtariamųjų.

Šie išpuoliai, sudrumstę Jordanijos karalystės kaip saugumo oazės reputaciją, laikomi didžiuliu išbandymu prieš šešerius metus į monarcho sostą atsisėdusiam Jordanijos karaliui Abdula (Abdullah). Iškart po sprogimų jis pažadėjo „ištraukti vykdytojus iš lindynių ir perduoti juos teismui”.

Tačiau apžvalgininkai perspėja, kad 43 metų monarchas privalės veikti itin atidžiai: jei atsakas bus pernelyg griežtas, tai gali duoti priešingą rezultatą ir paskatinti jordaniečius, daugumą kurių siutina amerikiečių politika regione, griebtis radikalių priemonių.
2005-11-13 13:34

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.