Sezono pabaigoje čempionai „sutrypti” savo aikštėje

Šeštadienį keturiomis 36-ojo NFKA „A lygos” turo rungtynėmis baigėsi 2005-ųjų metų Lietuvos futbolo sezonas. Pergale prieš Vilniaus „Žalgirį” trečiąją vietą čempionate ir kelialapį į kito sezono UEFA taurės turnyrą užsitikrino Marijampolės „Sūduva”, tuo tarpu į savo namų stadioną susirinkę panevėžiečiai patyrė tikrą šoką – jie savo akimis stebėjo kaip naujai karūnuotas šalies čempionai „Ekranas” buvo „sutryptas” devintoje vietoje finišavusių „Šiaulių” futbolininkų.

Vieną svarbiausių pergalių klubo istorijoje Vilniuje iškovojo bronzos laimėtojais tapusi Marijampolės „Sūduva”. Atkakliose rungtynėse prieš „Žalgirį” vienintelį įvartį po T.Radzinevičiaus perdavimo puikiu smūgiu 81 minutę įmušė marijampoliečių saugas Darius Maciulevičius.

Jau prieš du turus aukso medalius užsitikrinęs „Ekranas” prieš paskutines rungtynes ne tik nebeturėjo didelės motyvacijos, bet ir buvo gerokai praretėjęs – be traumuotų Aurimo Kučio ir Gedimino Paulausko žaisti dėl kortelių negalėjo ir Arūnas Klimavičius, Giedrius Tomkevičius bei Povilas Lukšys.

Svečiai į priekį išsiveržė po 3 minutę rezultatyviausio „Šiaulių” žaidėjo Gedimino Butavičiaus pelnyto įvarčio ir, nors 19 minutę rezultatą išlygino Valerijus Mižigurskis, G.Butavičius be atsako įmušė dar tris įvarčius, o penktą įvartį šiauliečiams nuo 11 metrų žymos įmušė buvęs „Ekrano” žaidėjas Egidijus Varnas.

Tai buvo vos antras „Ekrano” pralaimėjimas šiame sezone, o G.Butavičius tapo vieninteliu žaidėju, šiame sezone nuginklavusiu panevėžiečių vartininką A.Skrupskį net keturis kartus.

Įtikinamą, bet nieko nelėmusią pergalę iškovojo ketvirtoje vietoje likusi Vilniaus „Vėtra”, namuose 3-1 įveikusį „Šilutę”. Sostinės klubas prieš šį turą dar turėjo galimybių iškovoti bronzą, tačiau tam jiems reikėjo „Sūduvos” pralaimėjimo. Jam neįvykus „Vėtra” dviem taškais atsiliko nuo marijampoliečių ir turėjo tenkintis ketvirtąja vieta pirmenybėse.

Minimalią pergalę Klaipėdoje iškovojo vietos „Atlantas”, palaužęs „Vilniaus” futbolininkus.

Šeštadienio statistika

Panevėžio „Ekranas” 1 – 5 „Šiauliai”

3` [0 – 1] Gediminas Butavičius

19` [1 – 1] Valerijus Mižigurskis

28` [1 – 2] Gediminas Butavičius

37` [1 – 3] Gediminas Butavičius

55` [1 – 4] Gediminas Butavičius

62` [1 – 5] Egidijus Varnas (11 m.)

Vilniaus „Vėtra” 3 – 1 „Šilutė”

49` [1 – 0] Darvydas Šernas

56` [2 – 0] Nerijus Vasiliauskas

77` [3 – 0] Edvinas Blažys

82` [3 – 1] Marius Judickas

Klaipėdos „Atlantas” 1 – 0 „FC Vilnius”

Vilniaus „Žalgiris” 0 – 1 Marijampolės „Sūduva”

Artūras Salda

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.