Palestiniečiai mini J. Arafato mirties metines

Šimtai palestiniečių susirinko prie Jasiro Arafato (Yasser Arafat) kapo, esančio senojoje jo būstinėje Vakarų krante, kad atiduotų pagarbą savo buvusiam lyderiui pirmųjų jo mirties metinių proga.

Palestinos savivaldos prezidentas ir J. Arafato įpėdinis Mahmudas Abasas (Mahmoud Abbas) vadovavo iškilmingai ceremonijai, kurioje dalyvavo visų didžiųjų oficialių palestiniečių grupių atstovai ir keletas užsienio valstybių diplomatų.

75 metų J. Arafatas mirė praėjusių metų lapkričio 11-ąją taip ir nesulaukęs savo svajonės apie nepriklausomą Palestinos valstybę išsipildymo.

Didžiausios iškilmės surengtos senojoje J. Arafato būstinėje Vakarų kranto Ramalos mieste, kur jis praleido paskutiniuosius savo gyvenimo metus.

M. Abasas padėjo kertinį būsimojo J. Arafato mauzoliejaus kertinį akmenį, o per garsiakalbius buvo transliuojamos ištraukos iš Korano.

Ramaloje penktadienį nedirba dauguma parduotuvių. Jų langines puošė J. Arafato portretai. Vėliau dieną planuojama surengti milžinišką demonstraciją, į kurią atvykti turėtų daug palestiniečių iš viso Vakarų kranto.

J. Arafatas – buvęs palestiniečių partizanų vadas, vėliau Palestinos savivaldos prezidentas ir Nobelio taikos premijos laureatas.

2005-11-11 12:26

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.