Bankas didins mokesčius už pinigų priėmimą

Už du litus priimti komunalinius mokesčius iš gyventojų bankams darosi neparanku.

„Informuojame, kad nuo 2005 metų gruodžio 1 dienos lėšų pervedimas komunalinių paslaugų teikėjams kainuos 8 Lt”. Dar vakar prie kasos langelių banko „Nord LB Lietuva” Klaipėdos skyriuje klientus pasitiko lentelės su tokio turinio informacija.

„Įkainis dar nėra galutinai patvirtintas. Yra tokia mintis, kad jis turi padidėti, bet ar tai bus 8 litai, ar bus nustatyta fiksuota kaina, dar nėra nuspręsta”, – sakė banko „Nord LB” Klaipėdos verslo centro vadovo pavaduotojas Vaidas Vyšniauskas. Anot jo, operacijų grynaisiais pinigais aptarnavimas yra sąlygiškai brangus.

Pavaduotojo nuomone, gali brangti ir kitų mokesčių priėmimas, nes banko paslaugos savikaina yra ta pati, ar priimami komunaliniai, ar kitos rūšies mokesčiai – už telekomunikacijų paslaugas, darželį, draudimą.

V.Vyšniauskas priminė, kad yra alternatyvūs būdai (interneto linija) susimokėti už paslaugas.

Tačiau dideliai daliai, ypač vyresnio amžiaus miestiečiams, toks mokėjimo būdas nėra pri-einamas.

Šiuo metu banko „Nord LB” padaliniuose komunalinių mokesčių priėmimo paslauga kainuoja 2 litus. Kitų miesto bankų skyriuose ši paslauga kainuoja tiek pat arba litu mažiau.

Ir kitų bankų skyrių darbuotojai neatmeta tikimybės, kad įmoka už mokesčių priėmimą grynaisiais gali didėti.

Iki šiol Lietuvos pašto skyriuose už komunalinių mokesčių priėmimą žmonėms nereikia mokėti, todėl čia nutįsta ilgos eilės.

Klaipėdos apskrities centrinio pašto Rinkodaros ir komercijos skyriaus viršininkė Dalia Okmanaitė tvirtino, kad artimiausiu metu paštas mokesčio už komunalinių mokesčių priėmimą neims. Nuo kitų metų sausio 1 dienos įsigalios nauji įmokų priėmimo tarifai, bet tai, anot pašnekovės, labiau liečia paslaugų teikėjus, o ne gyventojus.

Aušra Lukauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.