Preilos avys virsta atpirkimo ožiais

Klaipėdos apylinkės teismas vakar atidėjo bylos, kurioje Preilos gyventoja Dana Agota Artemjeva verčiama atsikratyti avių bei naminių paukščių, parengiamąjį posėdį.

Teismas šioje byloje, be kita ko, turėtų spręsti ir sodyboje esančios daržinės priklausomybės klausimą.

Ieškinį padavusi vilniečių bendrovė „Albektus”, nusipirkusi du butus name, kuriame gyvena D. Artemjeva, nesutaria su moterimi, kam turi priklausyti 35 kvadratinių metrų plotas medinėje daržinėje.

D. Artemjeva tikina, kad ji prieš 15 metų daržinės dalį pirko iš Kretingos miškų urėdijos.

Pasak „Albektus” teisme atstovaujančios advokatės Zitos Šličytės, kadangi dalis daržinės yra valstybės nuosavybė, o valdiškos institucijos linkusios atiduoti valstybės turtą D. Artemjevai, teko kreiptis į Aplinkos apsaugos ministeriją ir patraukti ją atsakove šioje byloje.

Kadangi niekas iš Aplinkos apsaugos ministerijos vakar neatvyko į parengiamąjį posėdį, jis buvo atidėtas.

Beje, Z. Šličytei pasirodė keista, kad valstybinė institucija – Kretingos miškų urėdija, – turinti savo juristus, samdėsi juristą iš Rokiškio. Esą iš tos pačios Rokiškyje įsikūrusios advokatų kontoros pasamdyta advokatė ginti ir D. Artemjevos interesus.

Z. Šličytė retoriškai klausė, kas suinteresuotas, kad šioje byloje atsakovams atstovautų advokatės iš Rokiškio ir koks „dėdė” tai finansuoja.

Z. Šličytės nuomone, galima daryti prielaidą, esą koks nors suinteresuotas asmuo nori, kad D. Artemjevai priklausytų visa daržinė – vėliau neva būtų galima ją perpirkti ir vietoje jos pradėti statybas.

Tuo tarpu D. Artemjeva įtaria, kad atvirkščiai – esą naujieji kaimynai šitaip bando ja atsikratyti ir užvaldyti visą patrauklioje vietoje, Kuršių nerijos nacionaliniame parke, esančią sodybą.

„Esu jiems kaip rakštis… Todėl ir ieško būdų kaip užvaldyti visą sodybą”, – įsitikinusi D. Artemjeva.

Edita Užkuraitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.