A. Brazauskas teigia kol kas iš posto nesitrauksiąs

Seimo apsisprendimas nebetirti Premjero Algirdo Brazausko šeimos verslo skaidrumo, Premjero nei džiugina, nei liūdina, nes, anot jo, tokie audringi demokratiniai procesai būna kiekvienoje valstybėje.

„Nepasakyčiau, kad aš labai džiaugiuosi ar labai liūdžiu”, – ketvirtadienį po Vyriausybės valandos Seime, paprašytas pakomentuoti Seimo sprendimą nesudaryti su juo susijusios tyrimo komisijos, sakė A. Brazauskas.

Vyriausybės vadovas teigė pasiliekantis su ta mintimi, kad teisėtumą, teisingumą Lietuvoje turi įgyvendinti teisės institucijos, bet ne komisijos. Kalbėdamas apie tokios tyrimo komisijos sudarymo idėją, kuri numatyta Seimo statute, A. Brazauskas sakė, kad ji turi spręsti svarbiausius valstybinio lygio klausimus. „Šiuo atveju, kai kalbama ne apie mane, bet apie mano šeimą, iš viso man yra nesuprantama pati idėja”, – žurnalistams sakė A. Brazauskas.

Paklaustas, kiek šis skandalas pakenkė jo žmonos verslui, A. Brazauskas sakė manąs, kad „ji kreipsis į teismą ir jis išsiaiškins, kiek pakenkė, tai bus įvertinta teisme”.

Vyriausybės vadovas taip pat pripažino, kad skandalas ir jam pakenkė morališkai, nes „kai kaltinama visiškai nesuprantamai dėl ko, be abejo, tai žeidžia kiekvieną”.

Socialdemokratų lyderis, Ministras Pirmininkas A. Brazauskas išsklaidė kalbas apie jo galimą pasitraukimą.

„Kol kas aš niekur nepasitraukiu, aš dabar mąstau, ką toliau daryti, pasižiūrėsime, kokia bus įvykių eiga. Jeigu Vyriausybė ir aš, kaip Premjeras, galėsiu dirbti – tai dirbsiu, jeigu ir toliau bus tokie nepagrįsti puolimai kaip dabar, visiškai lygiame lauke, tada reikės daryti kokias nors kitas išvadas”, – sakė jis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimas nutarė nebetirti A. Brazausko šeimos verslo reikalų. Už opozicijos inicijuotą nutarimo projektą, kuriuo siūloma sudaryti Seimo laikinąją komisiją, tirsiančią Premjero Algirdo Brazausko šeimos verslą, balsavo 55 Seimo nariai, prieš buvo 42, susilaikė 24 parlamentarai.

Nepatekinti balsavimo rezultatais opozicijos atstovai žadėjo kreiptis į Seimo Etikos ir procedūros komisiją.

2005-11-10 15:22

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "A. Brazauskas teigia kol kas iš posto nesitrauksiąs"

  1. IGORIS

    JEI VISIEMS LEIDO KISTIS I USPASKICHO REIKALUS, TAI TEGU LEIDZIA IR I BRAZAUSKO. KUO JIS KITOKIS. MANAU JIS TIKRAI KAZKA SLEPIA IR BIJO, KAD TO NIEKS NEISIAISKINTU. 👿 LAUK BRAZAUSKA IS SEIMO

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.