Margariną nuteistasis gavo be amfetamino

Trečiadienį vienam nuteistajam adresuotame pašto siuntinyje Alytaus pataisos namų pareigūnai aptiko, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos – apie aštuoniolika gramų amfetamino. Kvaišalai buvo paslėpti dviejose margarino dėžutėse įrengtose slėptuvėse.

Lapkričio 9-osios popietę iš pašto į pataisos įstaigą buvo atgabenti siuntiniai, tarp jų – ir nuteistajam 35 metų Tomui U.

Siuntinys su jame buvusiais įvairiais maisto produktais buvo skenuojamas jonizuojančios spinduliuotės principu veikiančiu introskopu „Rapiscan”. Su prietaisu dirbusiam prižiūrėtojui įtarimą sukėlė siuntinyje buvusios dvi plastikinės margarino „Optimos linija” dėžutės – jų dugnuose buvo matyti ertmės. Buvo nutarta siuntinį patikrinti detaliau.

Siuntinio turinys, kaip to reikalauja pataisos įstaigų Vidaus tvarkos taisyklės, buvo tikrinamas nuteistojo akivaizdoje. Atidarius vieną 400 gramų talpos margarino dėžutę, joje buvo aptikta slėptuvė, įrengta įstačius antrą tokios pat dėžutės dugną. Šioje ertmėje rastas polietileno maišelis su baltos spalvos milteliais. Analogiškai palėptų miltelių aptikta ir kitoje margarino dėžutėje.

Pareigūnai įtaria, jog tai psichotropinė medžiaga – amfetaminas. Rastieji kvaišalai svėrė apie aštuoniolika gramų.

Iš Kauno atėjusį siuntinį su amfetaminu turėjo atsiimti nuteistasis Tomas U. Jo atsakymai į pareigūnų klausimus buvo painūs ir neįtikinantys.

Šis šešis kartus teistas Švenčionėlių miestelio (Švenčionių r.) gyventojas pataisos namuose atsidūrė dėl vagystės. Teismo jam skirta vienerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė baigsis 2006-ųjų sausį.

Rastoji medžiaga perduota ekspertams. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą – dėl kvaišalų šiais metais jau septyniasdešimt penktą.

Amerikiečių gamybos introskopas Alytaus pataisos namuose pradėtas naudoti beveik prieš metus. Analogiški prietaisai taip pat veikia Marijampolės pataisos namuose bei Kauno tardymo izoliatoriuje. 2002-ųjų pabaigoje Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas pirmasis iš Lietuvos įkalinimo įstaigų įsigijo bendrovės „Rapiscan Security Products, Inc.” introskopą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.