Nuspręsta restauruoti Holivudo simbolį

Po dešimt metų nuspręsta restauruoti legendinį užrašą „Hollywood”, kuris stūkso ant kalvos Los Andžele.

Nuo milžiniškų raidžių, kurių aukštis yra 13, o plotis – 10 metrų, iš pradžių bus nugrandytas senų dažų sluoksnis, o tada užteptas naujas. Raidėms nudažyti prireiks iš viso 1140 litrų dažų.

Manoma, kad restauravimo darbai, kuriuos be jokio atlygio sutiko atlikti privačios kompanijos, užtruks tris su puse savaitės.

Šis užrašas iškilo 1923 metais ir nuo tada pradėjo traukti turistus. Iš pradžių kalne buvo sudėliotas užrašas „Hollywoodland”, reiškęs naujo gyvenamojo rajono reklamą. Pagaminti šį užrašą jo užsakovui – laikraščio „The Los Angeles Times” leidėjui Gariui Čandleriui – tais laikais kainavo 21 tūkst. dolerių.

Iš pradžių buvo manoma, kad reklama kalne išbus vos metus ar pusantrų. 1949-aisiais buvo nuspręsta nuimti paskutines keturias raides. Nuo tada kalne šviečia užrašas „Hollywood”.

1978 metais užrašas buvo jau visai nusidėvėjęs, todėl žurnalo „Playboy” leidėjas Hju Hefneris pradėjo lėšų rinkimo kampaniją jam išgelbėti. Nuo tada visi restauraciniai darbai buvo atliekami remiant privatiems asmenims.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.