P.Auštrevičius palaiko Vilniaus senamiesčio meno dirbinių pardavėjų reikalavimus

Seimo narys Petras Auštrevičius kreipėsi į Vilniaus miesto merą Artūrą Zuoką, prašydamas paaiškinti, kodėl planuojama iškelti Pilies gatvės suvenyrų prekiautojus į naujai įrengtą prekyvietę Tymo kvartale.
„Lauko prekyba suvenyrais – europietiška tradicija. Yra įprasta ir natūralu, kad tose vietose, kur gausu turistų, visuomet prekiaujama suvenyrais, reprezentuojančiais šalį, taip yra visuose Europos miestuose. Iškėlus Pilies gatvės prekiautojus į Tymo kvartalą, jie netektų vienintelio pajamų šaltinio, nes vargu ar ši vieta greitu laiku taps tokia pat patraukli turistams kaip Pilies gatvė”, – teigia parlamentaras.

„Sutinku, kad ne visos prekės, esančios ant Pilies gatvės prekiautojų prekystalių gali būti vadinamos suvenyrais ar tautodailės kūriniais. Estetinę problemą galima spręsti ir kitais būdais: suvienodinant prekystalius ar uždraudžiant prekiauti tam tikrais gaminiais (pavyzdžiui, sovietine simbolika). Tačiau iškėlus suvenyrų prekiautojus Pilies gatvė netektų dalies patrauklumo”, – mano P.Auštrevičius.

P.Auštrevičius įsitikinęs, kad tokie miesto vaizdą ir žmonių ateitį lemiantys sprendimai turi būti priimami tariantis su bendruomene. Pilies gatvės prekiautojai apie miesto valdžios ketinimus tik spėlioja, sklando gandai, tačiau jokių konkrečių paaiškinimų negauna. Leidimai prekiauti galioja iki šių metų pabaigos, o kas numatyta ar planuojama ateityje, jie nežino.

Liberalų frakcija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.