Kas rūpi apie teatrą svajojančioms paauglėms?

Moksleivių atostogų savaitę sostinės Menų spaustuvėje vyko seminaras jauniesiems dramaturgams „Rašanti karta”, kuriame dalyvavo septyniolika merginų iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Alytaus ir Kupiškio.

Seminarui vadovavusi žavi serbų kilmės režisierė ir dramaturgė Svetlana Dimcovic iš Jungtinės Karalystės juokavo, kad dirbanti su jaunaisiais rašytojais tik todėl, kad pati turėtų ką statyti. Nors Jungtinėje Karalystėje yra nemažai dramaturgus skatinančių programų, seminarui Vilniuje vadovavusi Dimcovic yra sukūrusi savo metodą.

„Mano požiūris į darbą yra vienodas, nesvarbu ar režisuoju aštuoniolikmečio ar aštuoniasdešimtmečio pjesę, – apie vieną pagrindinių darbo su jaunuoliais principų pasakojo režisierė. – Kai dirbu su jaunaisiais dramaturgais, man svarbu, kad jie jaustųsi lygūs su teatro profesionalais. Nors jie tik pradeda rašyti teatrui, kartu jau yra jauni suaugusieji. Būtent todėl vadinu juos jaunaisiais rašytojais, nors žodžio „jaunieji” galima ir iš viso atsisakyti”, – teigia Dimcovic.

Gabrielė Daukantaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.