„Lietuvos rytas” turėjo pripažinti antrąjį pralaimėjimą

Antrojį Eurolygos turo mačą namuose žaidęs Vilniaus „Lietuvos rytas” nerezultatyviose rungtynėse 59:65 turėjo pripažinti Milano „Armani Jeans” ekipos pranašumą.

Pirmąjį kėlinuką pradėjo taiklus Andriaus Šležo metimas iš toli, tačiau priešininkai atsakė dviem sėkmingais prasiveržimais. Pirmieji į priekį trimis taškais išsiveržė Milano krepšininkai, kurie po Massimo Bulleri tritaškio pirmavo 11:8. Tačiau sėkminga šeimininkų atkarpa 10:0 padėjo atitrūkti 18:11, o kėlinuką baigti rezultatu 18:13.

Antrojo kėlinuko pradžioje vilniečiai buvo įgiję devynių taškų pranašumą – 24:15. Tuomet atkarpą 11:0 sužaidė priešininkai, kurie išsiveržė į priekį – 28:26. Taiklus Simo Jasaičio metimas iš toli minimalų skirtumą grąžino vilniečiams (29:28), o kėlinuką pavyko baigti pirmaujant 31:30.

Blogiausiai abejoms ekipoms sekėsi trečiajame kėlinuke, kuriame buvo daroma daug klaidų bei nepataikoma iš dėkingų situacijų. Tai buvo pats nerezultatyviausias kėlinukas. Jį rezultaltatu 10:5 laimėjo svečiai, kurie išsiveržė į priekį 40:36.

Paskutinį ketvirtį pradėjo M.Bulleri tritaškis ir dvitaškis, į ką vilniečiai atsakė taikliu Roberto Štelmaherio metimu iš vidutinio nuotolio. Pajautę žaidimo skonį italai pradėjo sėkmingiau pulti ir sužaidus pusę kėlinuko jie jau turėjo keturiolikos taškų persvarą – 58:44. Tada iš toli pataikė S.Jasaitis, du baudos metimus pataikė Sandis Buškevicas, dvitaškį pridėjo Haris Mujezinovičius, o Dante Calabria atsakė vienu baudos metimu ir skirtumas ženkliai sumažėjo – 51:59. Dar du taškus pelnė S.Jasaitis, tačiau dar labiau priartėti „Armani Jeans” krepšininkai neleido ir išsivežė namo pergalę rezultatu 65:59.

Šeimininkų komandai daugiausiai taškų pelnė Robertas Štelmaheris (4 rez.perd.) ir Simas Jasaitis pelnė po 13 taškų, Sandis Buškevicas (4 min.), Tomas Delininkaitis r Andrius Šležas surinko po 6 taškus.

Svečių ekipoje rezultatyviausiai žaidė 18 taškų pelnęs Massimo Bulleri (6 kl.), 12 pridėjo Dante Calabria (8 atk.kam.), 11 – Diego Fajardo ir 10 – P.Shumpertas.

Kitas rungtynes „Lietuvos rytas” žais lapkričio 17 dieną svečiuose su Barselonos „Winterthur FCB” (Ispanija).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.