M. Blumbergas perrinktas Niujorko meru

63 metų respublikonas Maiklas Blumbergas (Michael Bloomberg) dar kartą perrinktas Niujorko meru. Jo priešininkas demokratas Fernandas Fereras (Fernando Ferrer) antradienio vakarą pripažino savo pralaimėjimą. Iki to laiko buvo suskaičiuoti 57 proc. balsų ir M. Blumbergas pirmavo, surinkęs 56 proc. F. Fereras gavo 41 proc. balsų.

Žiniasklaidininkas M. Blumbergas netrukus po rugsėjo 11-osios Niujorko mero poste pakeitė Rudį Džulianį (Rudy Giuliani), kuris po aštuonerių metų kadencijos daugiau kandidatuoti negalėjo. Tik tam, kad galėtų nugalėti mero rinkimuose, M. Blumbergas prieš tai iš demokrato virto respublikonu. Jam vadovaujant, Niujorkas atsigavo iš ekonominės krizės. Nusikalstamumas, kuris smarkiai sumažėjo dar vadovaujant R. Džulianiui, ir toliau smuko. M. Blumbergas daug priešininkų sulaukė tik savo kadencijos viduryje, kai įvedė griežtą rūkymo draudimą.

Norėdamas išlaikyti pareigas, M. Blumbergas iš savo kišenės rinkimų kovai skyrė 66 milijonus dolerių. Demokratams tai buvo jau ketvirtasis pralaimėjimas iš eilės – to nėra buvę Niujorko istorijoje.

Per prezidento rinkimus praėjusiais metais 75 proc. niujorkiečių balsavo už demokratą.

2005-11-09 08:08

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.