„Juventus” puolėjas A.Mutu giria „Premier” lygą

Turino „Juventus” puolėjas, anksčiau žaidęs Londono „Chelsea”, Adrianas Mutu (Adrian Mutu) įsitikinęs, jog „Serie A” lyga galėtų daug ko pasimokyti iš futbolo Anglijoje.

A.Mutu teko išgyventi sunkų laikotarpį „Stamford Bridge” – sausio mėnesį jis prisijungė prie „Juventus”, po to kai Londono klubas atleido jį dėl narkotikų vartojimo – tačiau net ir po tiek laiko neišblėso meilė „Premier” lygai. „Vieną dieną aš diskutavau su Patricku Vieira (Patrick Vieira – buvęs „Arsenal” kapitonas) ir mes abu sutikome, kad žaisti „Premier” klube yra tikras iššūkis”, tvirtino A.Mutu.

„Angliškas futbolas išsunkia visas jėgas, privalai nuolatos būti puikios formos, be menkiausios pertraukos, visos rungtynės yra svarbios, nes kiekviena komanda žaidžia, tam kad nugalėtų. Ir dar, turi nuolatos tobulinti savo įgūdžius. Kita vertus, kuomet „Serie A” klubai susitinka su „Juventus”, „Milan” ar „Intere”, jie tiesiog užsispendžia gynyboje ir viskas ko iš tavęs tikimasi – jog pavyks pralaužti sieną. Tuo tarpu Anglijoje visi žaidžia tikrą futbolą, net jeigu ir supranta, jog gali pralaimėti”.

A.Mutu visą laiką kritikavo žaidėjų vaidybą. Jis užsiminė, jog tai labai kenkia itališko futbolo įvaizdžiui. „Anglijoje žaidėjai žaidžia futbolą, o ne puola vaidinti vos išbėgę į aikštę”, atkirto jis „Gazzeta dello Sport”. – „Jie stengiasi nepargriūti, nes tavo klubo sirgaliai bus pirmieji, kurie tave sumaišys su žemėm. Vaidyba futbole yra šlykštus elementas ir tikrai neprideda grožio. Tai tikrų vyrų žaidimas, tačiau kuomet matai puikiai fiziškai pasiruošusius žaidėjus kaip Francesco Totti ir Alberto Gilardino griūnančius po menkiausio prisilietimo, kai jie tikrai gali išsilaikyti ant kojų. Jie abu yra čempionai, bet gal itališkas kraujas verčia juos taip negarbingai elgtis”.

Gediminas Daukša

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.