„Merkurijaus” akcininkų rokiruotės

Didžiojoje Britanijoje registruota bendrovė „Marshell Oil LLP” rugsėjo pabaigoje iš taip pat Didžiojoje Britanijoje registruotos „West Energy Enterprises Limited” įsigijo 43,51 proc. Kauno prekybos centro „Merkurijus” akcijų. Apie tai pranešė Vertybinių popierių komisija. Ar akcininkų pasikeitimai turės kokios nors įtakos tolesnei Kauno bendrovės veiklai, kol kas neaišku.

Naujieji akcijų savininkai iš „Marshell Oil LLP” už 43,51 proc. Kauno bendrovės vertybinių popierių sumokėjo 1,219 mln. litų. Sandoryje už vieno lito nominalios vertės akciją mokėta 0,99 lito. Šia kaina viso „Merkurijaus” vertė būtų 2,791 mln. litų.

UAB „Merkurijus” valdybos pirmininkas Arūnas Zalba „Kauno dienai” tvirtino nežinąs naujų akcininkų planų, nes iki šiol nebuvo su jais susitikęs.

„Valdybos posėdis dar neįvyko, todėl apie šią kompaniją nieko nežinau. Man žinomas tik pats faktas, kad iš vienos užsienio kompanijos akcijas nupirko kita užsienio bendrovė”, – tvirtino A.Zalba.

Jis buvo įsitikinęs, kad net ir pasikeitus akcininkams „Merkurijui” neturėtų grėsti radikalūs pokyčiai: „Manau, kad bendrovė ir toliau užsiims prekybine veikla. Naujieji akcijų savininkai neturėtų daryti didelės įtakos, nes jie neturi kontrolinio akcijų paketo”.

Vis dėlto A.Zalba pripažino, jog „Merkurijaus” nepavyksta atgaivinti taip greitai, kaip tikėtasi. „Kauno diena” ne kartą rašė apie ambicingus bendrovės planus rekonstruoti vienu miesto simbolių tapusį pastatą, tačiau prekybos centro veikla tebėra apmirusi. Pirkėjų srautus pritraukia tik pastato rūsyje įsikūrusi parduotuvė „Media” bei pirmajame „Merkurijaus” aukšte veikiančios prekyvietės. Trečiajame ir ketvirtajame pastato aukštuose jau ilgus mėnesius neva vyksta remontas – bent jau taip skelbia ant laiptų kabantys skelbimai.

„Merkurijaus” savininkai beveik prieš dvejus metus pristatė Savivaldybei investicinius planus, pagal kuriuose prekybos centro pastato rekonstrukcijai ketinta skirti 25 mln. litų. Atnaujinus „Merkurijų”, prekybos plotas turėjo padidėti iki 10 tūkst. kv. m. Pastate planuota atidaryti ir restoraną, kavinę bei pramogų centrą.

1983 m. atidaryto prekybos centro renovaciją ketinta pradėti 2004 metų pavasarį, tačiau darbai sustojo net neįsibėgėję.

Bendrovės valdybos pirmininkas tvirtino, jog rekonstrukcijos planų dar neatsisakyta, parengiamieji darbai tebevyksta, tačiau stringa projekto derinimo klausimai.

Laisvės alėjos širdyje esančio pastato balansinė vertė siekia daugiau kaip 10 mln. litų.

Lina Navickaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.