A. Delonas pažymi savo 70-metį

Legendinis prancūzų aktorius Alenas Delonas (Alain Delon) antradienį pažymi savo 70-metį. Nors, sprendžiant iš daugelio televizijos reportažų ir laikraščių publikacijų, pasaulio kino žvaigždės nuotaika ne visai atitinka šį jubiliejų. Neseniai interviu savaitraščiui „Paris-Match” jis nuoširdžiai prisipažino vis dažniau galvojąs apie savižudybę.

A. Delonas, kelis dešimtmečius laikytas žaviausiu ir gražiausiu planetos vyru, padarė puikią karjerą kine, prasidėjusią 1957 metais. Jis filmavosi pas įžymius režisierius, tarp jų – pas Lukiną Viskontį (Luchino Visconti) ir Mikelandželą Antonionį (Michelangelo Antonioni), vaidino su Romi Šneider (Romi Schneider) ir Žanu Poliu Belmondo (Jean-Paul Belmondo).

Paradoksalu, bet A. Delonas tapo savo paties pasaulinio populiarumo auka: jam visiems laikams „prilipo” jauno amanto amplua. Todėl, metams bėgant, pasiūlymų vis mažėjo, kol jų visai nebeliko.

Aktorius mėgino pakeisti savo likimą ir pradėti režisieriaus karjerą. 1981 metais A. Delonas sukūrė du vaidybinius filmus, bet Fortūna jam buvo nepalanki. Tuo pat metu prasidėjo asmeninio gyvenimo krizės: skyrybos ir išsiskyrimai su vaikais. Prieš kelerius metus pablogėjo A. Delono fizinė būklė – jam buvo nustatyta širdies liga. 2003 metų gruodį aktorius buvo skubiai nugabentas į ligoninę, kai jam smarkiai sumažėjo kraujospūdis.

Bet net ir dabar A. Delonas svajoja atnaujinti aktyvią aktoriaus karjerą. Jis pranešė, kad po ilgos pertraukos 2006 metais filmuosis juostoje, skirtoje galų epo didvyriui Asteriksui (Asterix). A. Delonas vaidins Julijų Cezarį (Julius Caezar).

2005-11-08 09:30

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.