Prancūzijos žemės ūkio milžinės susišluoja liūto dalį ES paramos

Naujausi Didžiosios Britanijos humanitarinės organizacijos „Oxfam” duomenys rodo, kad didžiausios Prancūzijos žemės ūkio kompanijos gauna daugumą Europos Sąjungos (ES) žemės ūkio subsidijų, tuo tarpu Paryžius kaip tik ruošiasi Briuselyje derėtis dėl Bendros žemės ūkio politikos (BŽŪP), remdamasi „EUobserver” praneša ELTA.

„Oxfam” atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad 15 proc. didžiausių Prancūzijos žemės ūkio bendrovių gauna net 60 proc. tiesioginių išmokų iš ES biudžeto.

„Oxfam” teigimu, tyrimas rėmėsi pačios ES statistika.

Labdaringos organizacijos atstovė Selina Charveriat (Celine Charveriat) komentavo tyrimo rezultatus: „Tai reiškia, jog prancūzai, kartodami savo argumentą, kad ES subsidijos skiriamos paremti mažuosius ūkius, meluoja. Tai paprasčiausiai yra netiesa. Didžioji dalis Prancūzijos ūkininkų – 70 proc. – gauna tik 17 proc. subsidijų, skirtų Paryžiui”.

„BŽŪP yra lengvas pasipelnymas turtingiausiems Europos ūkininkams”, – pažymėjo ji.

Paryžius gauna daugiausiai ES paramos žemės ūkiui, Prancūzijai atitenka daugiau nei 20 proc. BŽŪP biudžeto.

Anot Didžiosios Britanijos dienraščio „Independent”, Monako princas Albertas (Albert) praėjusiais metais taip pat gavo 287 tūkst. eurų BŽŪP išmokų už žemės ūkio plėtojimą Prancūzijoje.

„Oxfam” savo rezultatus paskelbė tuo metu, kai Briuselyje rengiamas ES užsienio reikalų ministrų susitikimas aptarti ES 2007-2013 metų biudžetą po keturių mėnesių pertraukos.

2005-11-08 08:14

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.