„The Legendary Pink Dots” – trečią kartą Lietuvoje

Penktadienį sostinės klube „Connect” rinkosi neįprasta šiai vietai publika. Jau trečią kartą į Lietuvą atvykstantys muzikos magai „The Legendary Pink Dots” subūrė gyvos muzikos gerbėjus į išskirtinį koncertą. Dvidešimt penkerių kūrybos metų turas po Europą neaplenkė Lietuvos, bet intensyvus grafikas ir varginanti kelionė privertė susirinkusius gerbėjus šiek tiek palaukti.

Publika būriavosi prie grupės atributikos ir gausios įrašų kolekcijos, kurią sudaro per 50 studijinių albumų. Ne kiekvienas kolektyvas gali pasigirti tokiu kūrybingumu, tad melomanams laiko nuobodžiauti nebuvo.

Ir štai pasigirdo rami ir melancholiška muzika – scenoje pasirodė „The Legendary Pink Dots” lyderio Edwardo Ka-Spelas solinis projektas. Trumpas, ramus ir dinamiškas pasirodymas užbūrė žiūrovus paprastumu ir nukėlė į magijos pasaulį. Netrukus prie vokalisto ir jam talkinusio klavišininko bei elektroninių mašinų specialisto The Silvermano prisidėjo likę grupės nariai.

Scenoje vykstantis muzikos spektaklis sulaukė išties didelio susidomėjimo. Originali ir sunkiai žodžiais apibūdinama muzika tryško vidine ekspresija.

Tadas Daujotas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.