Juodasis savaitgalis Kauno mažyliams

Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK) gydomas, kaip įtariama, net trečiojo laipsnio burnos gleivinės bei liežuvio cheminį nudegimą patyręs dar dvejų metų neturintis mažylis.

Į KMUK jis atvežtas penktadienio pavakarę iš Sąjungos aikštėje esančių „Kartų namų”, kuriuose glaudžiasi vienišos motinos su vaikais. Greitoji medicinos pagalba į šią Vilijampolės įstaigą kviesta apie šeštą valandą vakaro.

Vienintelis liudytojas – vienuolikmetis

Santakos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo. Tačiau, dienraštį konsultavusių medikų teigimu, mažylio patirta trauma, ko gero, atsilieps visą likusį jo gyvenimą. Greičiausiai nebus apsieita ir be plastinės operacijos.

„Esame labai sukrėsti ir labai išgyvename dėl to, kas įvyko. Tai – pirma tokia skaudi nelaimė per dešimt metų, kiek veikia mūsų įstaiga”, – tik tiek vakar dienraščiui galėjo pasakyti sekmadienį „Kartų namuose” budėjusi socialinė darbuotoja, patikslinusi, kad mažyliui – tik vieneri metai ir aštuoni mėnesiai.

Pirminiais ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų duomenimis, nelaimės metu mažylis buvo paliktas su vienuolikos metų berniuku, gyvenančiu su mama kaimyniniame tų pačių „Kartos namų” kambaryje. Pastarasis, ištiktas šoko nuo to, kokia kilo sumaištis ir kiek atvyko greitosios medikų bei policijos pareigūnų, nieko negali paaiškinti.

Įtarimą sukėlė tik korektorius

Sumaištis kilo mažyliui pradėjus klykti. Atbėgus suaugusiesiems, jo burnos gleivinė ir liežuvis jau buvo apanglėję.

Pagrindinė versija – patirti nudegimai – cheminio pobūdžio. Tačiau kas mažyliui galėjo būti sugirdyta (neatmetama, kad kažką išgerti jis galėjo ir pats), nelabai aišku. Kambarį apžiūrėjusiems pareigūnams įtarimą sukėlė tik buteliukas su baltos spalvos skysčiu, naudojamu norint pakoreguoti atspausdintą ar ranka parašytą tekstą.

Buteliukas paimtas ekspertizei. Laukiama išvadų. Tačiau buvusieji įvykio vietoje teigia, kad jokių kitų požymių, kad naudotas šis chemikalas, pavyzdžiui, ant mažylio rūbelių neaptikta.

Mažojo nelaimėlio mama, pareigūnų duomenimis, buvo palikusi ji be priežiūros apie valandą. Tiek laiko ji teigia užtrukusi „su reikalais”. Kita nelabai palanki jai aplinkybė – ši dar trisdešimties neturinti moteris ne per seniausiai jau teista už savo vaiko nužudymą. Tačiau tai, pirminiais pareigūnų duomenimis, su penktadienio nelaime neturi nieko bendro.

Pavalgė ir numirė

Vakar rytą Kaune užregistruota dar viena tragedija, susijusi su mažaisiais miesto gyventojais. Apie aštuntą ryto viename Vilijampolės Dangės gatvės bute aptiktas dar keturių mėnesių neturėjusio naujagimio lavonėlis.

Mažylio mama neslėpė, kad išvakarėse namuose vyko vaišės. Naktį ji dar buvo atsikėlusi mažylį pamaitinti. Jokių artėjančios nelaimės ženklų nebuvo. Apie aštuntą vėl pakirdus iš miegų, kūdikis jau buvo be gyvybės ženklų.

Pirminės lavonėlio apžiūros metu jokių išorinio smurto žymių nekonstatuota. Nebuvo ir tipiškų uždusimo ar maisto atpilimo požymių.

Laukiama ekspertų išvadų. Nors berniukas gimė neišnešiotas (34 savaičių) ir nesvėrė nė dviejų kilogramų, pirminiais duomenimis, jokia įgimta patologija jam nediagnozuota.

Pareigūnų duomenimis, mažojo velionio šeima nebuvo nei policijos, nei Vaiko teisių apsaugos tarnybos akiratyje. Tai buvo jos pirmagimis.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.