Nacionalinė krepšinio lyga jau turi savo šūkį

Su nauju įvaizdžiu šiemet startavusi Nacionalinė krepšinio lyga (NKL) nuo šiol turi ir savo šūkį: „Tikri čempionai užauga čia!”. NKL šūkio autorius – vilnietis Dominykas Genevičius, kuris tapo rugsėjo 28 – spalio 14 dienomis vykusio konkurso lygos šūkiui sugalvoti nugalėtoju.

Šį konkursą lyga organizavo siekdama įtraukti kuo daugiau krepšinio mėgėjų į savo veiklą. Jame galėjo dalyvauti visi pageidaujantys, o šūkis turėjo atspindėti pagrindinius NKL tikslus – nacionališkumą ir talentų ugdymą.

Konkurso rengėjus nudžiugino aktyvus krepšinio mėgėjų iš visos Lietuvos dalyvavimas – sulaukta daugiau nei šimto šūkių. Po ilgai trukusių diskusijų buvo išrinktas nugalėtojas – juo tapo vilnietis Dominykas Genevičius, atsiuntęs šūkį „Tikri čempionai užauga čia!”. Šis šūkis pasirinktas todėl, kad NKL vienu iš svarbiausių savo tikslų laiko jaunųjų krepšininkų, sudarysiančių šalies jaunių ir jaunučių rinktinių pagrindą, ugdymą. Apie lygos pajėgumą „užauginti” būsimas krepšinio žvaigždes byloja ir faktas, kad dauguma šių metų pasaulio jaunimo čempionų yra rungtyniavę NKL komandose.

Primename, kad šiemet įkurtos Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybės pakeitė Lietuvos krepšinio A lygos (LKAL) varžybas. Pagrindiniai NKL tikslai: apimti kuo daugiau šalies regionų, kelti klubų autoritetą, padėti atsiskleisti jauniesiems krepšinio talentams.

NKL rungtyniauja 16 komandų iš 13 šalies miestų. Komandos yra suskirstytos į 2 grupes: 1-oje grupėje rungtyniauja Klaipėdos „Nafta-Uni-Laivitė”, „Šilutė”, Tauragės „Bremena”, Joniškio „Delikatesas”, Pakruojo „Meresta”, Pasvalio „Pieno žvaigždės”, Kauno „Žalgiris-Sabonio mokykla” ir „Alytus”. 2-oje grupėje rungtyniauja Jonavos „Sporto klubas”, Vilniaus „Akademija-MRU”, Vilniaus „SSK-Perlas”, Anykščių „Puntukas-Jarimpeksas”, „Prienai”, Kauno „LKKA-Atletas”, Kauno „Albara Lagiva” ir „Druskininkai”.

NKL čempionato rungtynės prasidėjo spalio 7 d. Pirmąjame čempionato etape komandos sužais po 44 rungtynes. 1-2 vietas grupėse užėmusios ekipos iškart užsitikrins vietą ketvirtfinalyje, 3-6 pozicijose likę klubai turės įveikti aštuntfinalio barjerą. Finale komandos varžysis iki 3 pergalių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.