Pasaulinę jaunimo dieną – orkestro „Vilnius” koncertas

Lapkričio 10-ąją, Pasaulinės jaunimo dienos ir savo dešimtojo gimtadienio proga, Lietuvos vaikų ir jaunimo cenro (LVJC) pučiamųjų orkestras „Vilnius” rengia nemokamą koncertą vilniečiams ir miesto svečiams. Koncertas vyks LVJC Didžiojoje salėje, pradžia 19 val.
Dviejų valandų trukmės pasirodyme orkestras „Vilnius”, kartus su vokalistais ir šokėjų grupe „Inkru” bei svečiais – valstybiniu pučiamųjų orkestru „Trimitas” ir „AKG” šokėjomis – atliks bliuzo, roko klasikos, taip pat šiuolaikinės muzikos kūrinius – nuo „Hallo, Dolly”iki Eriko Claptono bei Fredžio Merkurio „We will rock You”.

Anot orkestro įkūrėjo ir meno vadovo Rimanto Pašiūno, pasveikinti jaunimą ir padovanoti nemokamą koncertą paskatino taip pat ir noras dar kartą prisistatyti visuomenei ir parodyti geriausią, ką orkestrui „Vilnius” pavyko pasiekti per 10 gyvavimo metų.

Šiandien „vilniečiai” gali didžiuotis du kartus iš eilės laimėję pirmąją vietą Ciuricho (Šveicarija) Pasaulio jaunimo muzikos festivalyje – 1999 ir 2005 metais. Taip pat koncertais, konkursais bei festivaliais Vokietijoje, Švedijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Vengrijoje, Čekijoje, Pranzūcijoje, Lietuvoje. Anot Rimanto, „nepraleidome nei veno Lietuvoje vykusio dūdų čempionato”.

Per tuos dešimtį metų, nuo 1995 iki 2005 pučiamaisiais ir mušamaisiais instrumentais orkestre grojo apie 500 vaikų. Maždaug tiek pat merginų šoko kartu su orkestru grupėje „Inkru”.

Rimantas Pašiūnas džiaugiasi, kad dar ir šiandien orkestre groja 5 jaunuoliai, kurie įsijungė į orkestrą pirmaisiais jo gyvavimo mėnesiais. Beje, „Vilnius” užsiaugino ir vadovų kartą – Valdas Stanaitis, Darius Pašiūnas – orkestro senbuviai, šiandien patys vadovauja orkestre grojantiems vaikams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Pasaulinę jaunimo dieną – orkestro „Vilnius” koncertas"

  1. moca

    saunuoliai! tikiuosi sis orkestras dar ilgai gyvuos. 🙂

  2. tasty.

    o aš ten šokau.. ;] buvo faina. 8)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.