JAV gyventojui gali tekti atsakyti už anūko parsiųstas piratines filmų kopijas

67 metų amžiaus Jungtinių Valstijų gyventojui gali tekti teisme atsakyti už jo anūko internetu parsisiųstas piratines filmų kopijas.

Įrašų industrijos interesus atstovaujanti organizacija MPAA teismui įteikė ieškinį, kuriame iš Fredo Lorenco už keturias piratines filmų kopijas reikalauja 600 tūkstančių JAV dolerių kompensacijos. Į teismą kreiptasi kaltinamajam atsisakius susitarti bei sumokėti 4000 dolerių baudą.

F. Lorencas teigia, jog filmus „Aš, robotas”, „Nenugalimieji”, „Pagieža” bei „Pamirštasis” iš interneto parsisiųsdino jo 12 metų amžiaus anūkas, nežinojęs, kad tokia veikla yra nelegali. Filmų siuntimui buvo naudota „iMesh” programa.

Teismo sprendimą kaltinamojo naudai gali įtakoti tai, kad šeima turi trijų iš keturių parsiųstų filmų DVD diskus, kuriuos įsigijo legaliai. Be to, nelegalios filmų kopijos buvo ištrintos po mažiau nei paros nuo jų parsisiuntimo.

Abi konflikto pusės atsisako pakartotinai siekti susitarimo. MPAA atstovai neslepia, kad byla stengiamasi nuo piratavimo atgrasyti kitus interneto vartotojus.

MPAA duomenimis, dėl piratavimo internetu įrašų indus

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.