Sigutė Stonytė dainuos su savo studentais

Šiandien vyks antrasis M. K. Čiurlionio gimimo metinėms skirtas Lietuvos muzikų rėmimo fondo organizuojamas koncertas iš ciklo „Alma Mater Musicalis”. Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje dainuos Sigutė Stonytė ir jos solinio bei kamerinio dainavimo klasių studentai.

„Jie daug geresni už mane, – sako Sigutė Stonytė apie savo studentus, – aš juk prisimenu save dvidešimtmetę. Šiuo metu auga labai subtili, talentinga karta, ir man pasisekė, kad galiu su jais dirbti. Jie turi ateitį, o aš galiu ją numatyti”, – negailėjo gerų žodžių savo studentams Stonytė.

Koncerte kartu su Lietuvos nacionalinės premijos laureate dalyvaus pianistė Šviesė Čepliauskaitė, skambės Johanno Sebastiano Bacho, Wolfgango Amadeuso Mozarto, Giuseppe’s Verdi, Stasio Šimkaus, Vlado Jakubėno ir kitų kompozitorių kūriniai.

Keletas Stonytės studentų jau turi solidžią scenos patirtį – kamerinio dainavimo klasės ketvirto kurso studentė Ieva Prudnikovaitė dainuoja LNOBT spektakliuose, dalyvauja koncertuose. Toje pačioje klasėje besimokantis Deividas Norvilas, jaunimui pažįstamas Deivio pseudonimu, taip pat jau yra sukūręs vaidmenų teatre. Aktyvi buvusi „Dainų dainelės” konkursų dalyvė Ona Kolobovaitė, dalyvavusi projektuose „Ugnies medžioklė su varovais” ir „Siena”, šiuo metu rengiasi dalyvauti Zenono Paulausko konkurse. Paklausta, kaip vertina savo studentų dalyvavimą populiariosios muzikos projektuose, Stonytė sako, kad ir „Siena”, ir „Ugnies medžioklė su varovais” – savotiška klasika. Be to, ten dainuoti reikia klasikine dainavimo maniera – tai visiškai nekenkia dainininkei, kuri šį vakarą dainuos Mozartą.

Dalia Baliutavičiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.