„Sūduva” laimėjo kovą dėl trečiosios vietos

Lietuvos „A lygoje” šeštadienį sužaisti 35-ojo turo susitikimai. Per žingsnį nuo trečiosios vietos čempionate ir kelialapio į UEFA taurės turnyrą atsidūrė Marijampolės „Sūduva”, svarbiame susitikime įveikusi savo tiesioginę priešininkę Vilniaus „Vėtrą”, tuo tarpu principinę lyderių dvikovą laimėjo Panevėžio „Ekranas”.

Norint užimti trečiąją vietą lygoje „Sūduvai” namuose būtinai reikėjo pergalės, ir marijampoliečiai palaikomi 2700 stadione susirinkusių žiūrovų sugebėjo įveikti varžovus. 50 minutę pirmąjį įvartį į „Vėtros” vartus įmušė „Sūduvos” atakų lyderis T.Radzinevičius, o 68-ąją antrąjį užtvirtindamas pergalę pridėjo S.Butkus.

Svečiai bandė gyvinti žaidimą, tačiau jiems taip ir nepavyko pakeisti rungtynių eigos – „Sūduva” nugalėjo ir dviem taškais aplenkė „Vėtrą” turnyrinėje lentelėje. Dabar paskutiniame ture Marijampolės ekipai išvykoje užtenka sužaisti lygiosiomis su Vilniaus „Žalgiriu” arba laukti netikėto „Vėtros” suklupimo rungtynėse prieš „Šilutę” savo aikštėje.

Įdomi ir permaininga dvikova vyko Kaune, kur vietos „Kaunas” susitiko su nugalėtojų titulą jau užsitikrinusiu Panevėžio „Ekranu”. Šeimininkus į priekį jau ketvirtą minutę išvedė R.Beniušis, bet pirmo kėlinio pabaigoje rezultatas tapo lygus po M.Žaliūko įvarčio į savo vartus.

Po pertraukos kauniečių pranašumą vėl atstatė A.Rimkevičius, tačiau svečiai nepasidavė ir sužaidus valandą 11 metrų baudinį realizavo M.Savėnas, o netrukus trečią ir pergalingą įvartį panevėžiečiams įmušė D.Saulėnas – „Ekranas” trečią kartą šį sezoną lygoje įveikė savo pagrindinį varžovą bei galutinai įrodė jog yra stipriausia komanda Lietuvoje.

Beveik nieko nebelemiančiame Vilniaus derbyje „Žalgiris” minimalia persvara dėka M.Karaliaus įvarčio įveikė „Vilnių”, „Šiauliai” priešpaskutinę minutę išplėšė tašką mače prieš Klaipėdos „Atlantą”, o „Šilutė” sutriuškino devyniese mačą baigusį absoliutų autsaiderį Kėdainių „Nevėžį”.

35 turo rezultatai

„Sūduva” 2 – 0 „Vėtra”

50` [1 – 0] Tomas Radzinevičius

68` [2 – 0] Saulius Butkus

„Vilnius” 0 – 1 „Žalgiris”

40` [0 – 1] Martynas Karalius

„Šiauliai” 1 – 1 „Atlantas”

6` [0 – 1] Rimantas Žvingilas

89` [1 – 1] Deividas Lunskis

„Šilutė” 3 – 0 „Nevėžis”

70` [1 – 0] Gvidas Juška (11m.)
83` [2 – 0] Gvidas Juška (11m.)

85` [3 – 0] Mindaugas Grigalevičius

„Kaunas” 2 – 3 „Ekranas”

4` [1 – 0] Ričardas Beniušis

43` [1 – 1] Marius Žaliūkas (į savo vartus)

47` [2 – 1] Artūras Rimkevičius

60` [2 – 2] Mantas Savėnas (11m.)

62` [2 – 3] Dainius Saulėnas

Vaidotas Januška

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.