Diskutuos apie piliavietę

Šį savaitgalį Klaipėdoje vyks mokslinis seminaras „Istorinis paveldas ir šiuolaikiniai poreikiai. Klaipėdos piliavietė ir jos aplinka”.

Pagrindinė seminaro diskusijų tema – kaip suderinti verslo ir kultūros paveldo interesus prie Klaipėdos piliavietės. Seminarą organizuoja Klaipėdos universitetas bei akcinė bendrovė „Klaipėdos laivų remontas”.

Į seminarą sukviesti žymiausi Lietuvos paminklosaugos, istorijos, architektūros specialistai, Klaipėdos valdžios atstovai bei uostamiesčio intelektualai turėtų išsakyti nuomones apie piliavietės bei ją supančios teritorijos panaudojimo galimybes. Bus diskutuojama piliavietės atstatymo, jos pritaikymo šiuolaikiniams visuomenės poreikiams, šalia esančios teritorijos užstatymo bei sujungimo su Klaipėdos senamiesčiu klausimais.

Istorinę piliavietės teritoriją valdo Klaipėdos miesto savivaldybė, o jos prieigas – akcinė bendrovė „Klaipėdos laivų remontas”, ketinanti realizuoti „Jūros vartų” projektą. 60 metų tai buvo uždara pramoninė uosto zona. Nuo 2005-ųjų pavasario teritorija atverta lankytojams. Dabar bendromis pastangomis ieškoma sprendimo, kaip Klaipėdos piliavietę ir jos prieigas paversti aktyvios veiklos, poilsio ir pramogų vieta. Bendrovės „Klaipėdos laivų remontas” užsakymu norvegų architektų grupė šiemet pateikė šios teritorijos plėtros viziją, pagal kurią piliavietė ir visa buvusi industrinė teritorija turėtų tapti vientisa reakreacine Klaipėdos senamiesčio erdve.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.