V.Kvietkauskui – brangi žmonos dovana

Televizijos laidos prekinis ženklas nupirktas net už 350 tūkstančių litų.

Ženklas turi naują savininką

Teises į vienos seniausių Lietuvos televizijos laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės” prekinį ženklą varžytinėse įsigijo buvusi sostinės televizijos „Vilniaus TV” vadovė Vilma Kvietkauskienė.

Prekinis laidos ženklas buvo areštuotas už jo savininko, viešosios įstaigos „TV vakarai” skolas.

Kaina kilo žaibiškai

Pirminė kaina antstolio Vytenio Stungrio kontoroje vykusiose varžytinėse buvo vos 800 litų. Varžytinėse dalyvavo dabar per LTV transliuojamos laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės” kūrėjai, V.Kvietkauskienė ir dar vienas fizinis asmuo.

Iš pradžių kainos kilo šimtais litų, netrukus buvo siūloma tūkstančiais daugiau nei konkurentai, kol galiausiai siūlymai padidėjo iki dešimčių tūkstančių litų.

Galutinė kaina – 350 tūkstančių litų. Ją pasiūliusi V.Kvietkauskienė turi mažiau nei per mėnesį sumokėti pinigus. Kitaip varžytinės bus laikomos neįvykusiomis.

Pasak antstolio atstovo Armino Naujokaičio, tai pirmas atvejis Lietuvoje, kai taip buvo parduodamas prekinis ženklas. Todėl sunku buvo spręsti, kokia reali jo vertė. „Rinka nustato vertę”, – sakė A.Naujokaitis.

Pirko iš nostalgijos?

Ar ne per didelė kaina už laidos vardą?

„Ne, jokio verslo nėra. Tai dovana mano vyrui Vytautui – ilgamečiam šios laidos vedėjui. Jis vertas turėti šį prekės ženklą”, – „Ekstra žinias” tikino V.Kvietkauskienė.

Apie būsimas varžytines ji sužinojo perskaičiusi „Ekstra žinias”.

„11 valandą ryte perskaičiau žinutę ir jau po pusvalandžio buvau antstolio kontoroje. Lošiau „va bank”, todėl ir tokia kaina”, – teigė buvusi Vilniaus televizijos vadovė.

Ji tikino, kad prisiminusi tuos laikus, kai laidą apie eismo dalyvius vedė jos vyras V.Kvietkauskas, jaučia nostalgiją.

Pripažįsta, kad suma per didelė

Pačiam V.Kvietkauskui toks žmonos žingsnis buvo staigmena.

„Vieni maloniausių atsiminimų mane sieja su šia laida. Esu jos pradininkas. Kažkada man skambino dabartinės laidos rengėjai ir klausė, ar aš sutinku, jei jie pasinaudos laidos pavadinimu.

Neturėjau nieko prieš. Kai žmona pasakė, kad nupirko ženklą, aš labai nustebau, kad jis buvo parduodamas. Geranoriškai sutikau, o jis, pasirodo, buvo užpatentuotas. Tai atrodo keista ir nesąžininga”, – „Ekstra žinioms” sakė buvęs laidos vedėjas.

Ar nebus Kvietkauskų šeimos biudžetui per didelė suma už pirkinį varžytinėse?

„Iš tiesų tai didelė suma. Bet nesu tikras, kad ta suma nesumažės kokiais nors būdais. Tai ne „Coca-Cola” prekinis ženklas, iš jo didelio verslo nepadarysi. Tai akivaizdžiai per didelė suma, kad kuriant laidas atsipirktų. Bet niekas netrukdo naują aukcioną surengti. Egzistuoja visokių taisyklių”, – kalbėjo buvęs Seimo narys V.Kvietkauskas.

Savininkas įžvelgia naudos

V.Kvietkausko įsitikinimu, dabar, kai ženklas parduotas, Lietuvos televizija neturėtų transliuoti laidos tokiu pavadinimu.

Jis sakė turėjęs vienos televizijos pasiūlymą rengti laidą tokiu pavadinimu.

„Šio ženklo turėjimas man ne šiaip malonumas, bet ir nauda”, – teigė pašnekovas.

Vienas iš dabartinės laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės” autorių Julius Juchnevičius dar prieš varžytines „Ekstra žinioms” yra sakęs, jog net jeigu nepavyktų nusipirkti ženklo, laida iš ekranų neturėtų išnykti.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.