Drabužinė namuose

Įprastos drabužių spintos pamažu atgyvena: paskutinis mados „klyksmas” – kabinti sukneles ir kostiumus į specialų kambarį, tiksliau, drabužinę. Ten pat galima sudėti dėžes, dėželes, atsarginę patalynę, pagalves (anksčiau dūlėdavusias ant spintos), žieminius batus ir t.t.

Standartinis drabužinės plotas – 6-8 kvadratiniai metrai, tačiau esant norui ir galimybėms ji gali būti didesnė. Kalbant apie dizainą – nėra griežtų taisyklių, svarbu, kad būtų pakabos ir lentynos. Visa kita priklausys nuo buto šeimininkų pomėgių ir įpročių.

Dizaineriai pataria drabužinę įrengti šalia miegamojo arba vonios kambario. Dar geriau, jeigu ten galima patekti ir iš miegamojo, ir iš vonios.

Vaikams drabužinė bus reikalinga labiausiai, kadangi kiekvienas save gerbiantis vaikas mėgsta slėptis būtent spintoje, o drabužinėje tai daryti dar įdomiau.

Lentynų, kabliukų ir pakabų drabužinėje turi būti tik tiek, kiek yra reikalingų drabužių ir daiktų, nes priešingu atveju likusi laisva vieta bus užpildyta įvairiausiu šlamštu.

Erdvioje drabužinėje atvirų ir uždaromų paviršių santykis turėtų būti lygus (50/50), tuomet ji atrodys šviesiai ir patraukliai. Mažoje erdvėje (norint optiškai ją praplėsti) turėtų vyrauti atviri negilūs stelažai.

Drabužinėje turi būti šviesu, paprasta ir jauku. Patartina vengti blizgančių paviršių: tamsioje patalpoje jie gali bauginanmai veikti pasąmonę, sukelti psichologinį diskomfortą.

Dar viena svarbi drabužinės detalė – durys. Jos gali būti atveriamos, stumdomosios ar sustumiamos, viskas priklauso nuo estetinio matymo ir edvės dydžio. Atveriamos durys užima daug vietos ir nėra labai patogios. Stumdomosios ar sustumiamos į sieną durys neužima daug vietos, tačiau jas reikia specialiai montuoti, didesnės darbo sąnaudos. Racionaliai apskaičiavus vietos ir darbo sąnaudas aukso vidurys tektų sustumiamosioms (armonikos principu) durims, bet tokias duris geriau tvirtinti prie lubų – kam gi norėsis dešimt kartų per dieną suklupti.

Ventiliacija, žinoma, reikalinga, tačiau dėl jos įrengimo reikėtų pasitarti su specialistais.

Ir paskutiniai akcentai. Lyginimo lenta taupant vietą turėtų būti pritvirtinta prie sienos ar iškeliama. Reikalingas prietaisas užkopti į viršų norint pasiekti daiktus iš viršutinių aukštų, veidrodis ir tikro jaukumo detalė – minkštasuolis.

Kosma Baltutytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.