„Kauno jėgeriams” sidabro medaliai – didelis laimėjimas

R.Rudzevičiaus auklėtiniai tik sezono pabaigoje pripažino „Alyčio” pranašumą

Šį sezoną Lietuvos futbolo federacijos pirmosios lygos čempionate Kaunui atstovavo trys komandos. Geriausiai iš jų pasirodė „Kauno jėgeriai”, iškovoję sidabro medalius.

Kauniečiai ilgai žengė koja kojon su čempionu tapusiu Alytaus „Alyčiu”, tačiau lemiamas rungtynes varžovams pralaimėjo 0:1.

Ar „Kauno jėgerių” futbolininkai įvykdė jiems keltus tikslus, kokį įspūdį paliko komandos žaidimas? Apie tai „Kauno diena” kalbėjosi su „Kauno jėgerių” vyriausiuoju treneriu Romu Rudzevičiumi.

Tikslą pasiekė

– Kokie tikslai buvo keliami komandai prieš čempionatą – tik rengti žaidėjus Lietuvos futbolo A lygoje rungtyniaujančiam „Kaunui” ar ir kovoti dėl aukštos vietos?

– Pagrindinė užduotis – rengti jaunus futbolininkus „Kauno” ekipai. Mūsų tikslas buvo užimti pirmąją arba antrąją vietą. Lemiamos varžybos su alytiškiais parodė, kad mes truputį silpnesni už „Alytį”.

Po pirmojo rato aštuonis žaidėjus išleidome į Šilutės „Šilutę” ir „Kauną”. Tada ypač susilpnėjo „Kauno jėgerių” gynybos grandis, nes netekome dviejų pagrindinių vidurio gynėjų. Liko tik 14 futbolininkų, iš kurių du buvo vartininkai.

Mūsų ekipą papildė tik du atsarginiai Kauno „Atleto” žaidėjai ir vienas vaikinas iš Plungės. Komandai atstovavo tie futbolininkai, kurie prieš tai buvo mažai žaidę. Manau, kad jie garbingai kovojo. Jiems antroji vieta – didelis laimėjimas.

Perspektyvių dublerių – nedaug

– Kurie žaidėjai labiausiai prisidėjo prie šio laimėjimo?

– Pirmajame rate iš mūsiškių rezultatyviausiai rungtyniavo Linas Pilibaitis, antrajame – Eimantas Marozas. Manau, kad rezultatą pasiekėme bendromis viso kolektyvo pastangomis.

– Kuris futbolininkas per sezoną labiausiai patobulėjo?

– Sunku spręsti, nes sezono pabaigoje vaikinai pavargo, jie nebuvo pripratę prie tokių didelių krūvių. Per pastarąsias ketverias rungtynes nemačiau, kad kas nors sublizgėtų.

– Ar pirmojoje lygoje matote vaikinų, kurie tiktų A lygos komandoms?

– Šioje lygoje rungtyniauja daug A lygos ekipų dublerių. Perspektyviausi futbolininkai ir atstovauja dublerių komandoms. Jei kalbėsime apie kitas komandas, kad ir čempionu tapusį „Alytį”, aš nematau išsiskiriančių žaidėjų, vertų rungtyniauti A lygoje.

– Kuris iš „Kauno jėgerių” futbolininkų artimiausiu metu gali papildyti „Kauną”?

– Tokią galimybę turi puolėjas Mindaugas Daunoravičius, gal dar gynėjas Deividas Gražys. Kitiems dar reikia daug dirbti ir tobulėti.

Atostogų beveik nebus

– Kokie „Kauno jėgerių” privalumai ir trūkumai?

– Pirmąjį ratą užtikrintai žaidė mūsų komandos gynybos grandis, o antrajame rate praleidome jau daugiau įvarčių. Išskirtinių privalumų neįžvelgiau.

– Po šio sezono ekipa vėl atjaunės?

– Taip. Ją papildys geresni „Atleto” žaidėjai.

– Kada „Kauno jėgeriai” pradės atostogauti?

– Iki lapkričio 12 dienos dar treniruosimės. Vėliau bus tarsi ir atostogos, bet du kartus per savaitę sportuosime. Vėl rimtai treniruotis pradėsime gruodžio 15-ąją.

Valdas Kasperavičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.