Lietuviai trečią kartą stebino Olandiją

Olandijos Sneko mieste vyko atviras Olandijos karatė kiokušin turnyras, kuriame dalyvavo daugiau nei 150 sportininkų iš Olandijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Danijos ir Lietuvos. Mūsų šalies karatė mėgėjai vėl namo išsivežė didžiausiąją dalį medalių.

Vyko 75 lietuviai

Į šį turnyrą atvyko net 75 Lietuvos sportininkai. Tokia mūsų šalies atstovų gausa, anot šios sporto šakos specialistų, dar kartą įrodė, kad karatė kiokušin yra viena iš populiariausių neolimpinių sporto šakų Lietuvoje.

Pas mus varžybos vyksta vieno minuso sistema, t.y. jei pralaimėjai – iškritai. Olandijoje sistema sudėtingesnė. Grupėse esantys kovotojai išbando jėgas tarp savęs. Be to, kiekvienam sportininkui priklausomai nuo jo ūgio, svorio ir kvalifikacijos lygio yra suteikiamas koeficientas, kuris, esant lygiam taškų skaičiui, nulemia laimėtoją.

Turnyre dalyvavo įvairaus amžiaus sportininkai – ir 8 metų, ir suaugusieji.

„Okinavos” pergalės

Klaipėdos klubas „Okinava” į šį turnyrą delegavo 19 sportininkų. Komandą lydėjo klubo prezidentė Jurgita Činauskaitė, viceprezidentas Lukas Kubilius, klubo vaikų grupės instruktorė Diana Mačiūtė bei ką tik klubo instruktorių gretas papildžiusi Viktorija Silvaškaitė.

Fortūna šio klubo nariams buvo palanki – iškovoti 2 aukso, 5 sidabro ir 4 bronzos medaliai.

Aukso žetonai atiteko jauniausiam klubo sportininkui Viliui Skučui. Jis, pademonstravęs itin aukštą kojų techniką, lengvai laimėjo visas keturias kovas.

Aukso medalis atiteko ir vyriausiam klubo dalyviui – klubo viceprezidentui, daugkartiniam tarptautinių turnyrų nugalėtojui L.Kubiliui. Pirmą kovą laimėjęs nokautu, antrojoje kovoje po pratęsimo palaužęs sportininką iš Olandijos, finale Lukas turėjo susitikti su žemiečiu Aleksandru Kočkinu iš Vilniaus klubo „Sensei”. Varžovas dėl traumų atidavė pergalę be kovos.

Draugiškiausiai pasirodė visos trys „Okinavos” klubo mergaitės – Joana ir Roberta Sarpaliūtės bei Julija Glotovaitė. Visos jos iškovojo sidabro medalius.

Nuo jų neatsiliko ir Henrikas Stelmokaitis. Jis dėl traumos finale negalėjo tęsti kovos ir sutiko pasidabinti sidabro medaliu.

Ypač atkakliai finale rungtyniavo daugkartinis Lietuvos čempionas Vasilijus Orlovas. Jis lemiamoje kovoje susitiko su dvejais metais vyresniu ir gerokai sunkesniu varžovu.

Bronzos medalio savininkais tapo pirmą kartą tokio rango varžybose dalyvavęs Edgaras Paulius ir labiau patyrę Edgaras Jončas, Aurimas ir Karolis Motiejauskai.

Šalia prizininkų pakylos – Vaidotas Stonys, Paulius Sasnauskas ir Mindaugas Pučkorius. Dėl traumos varžybose savo jėgų negalėjo atskleisti Benas Aldakauskas, o nuo Jokūbo Brazio, Dovydo Rakevičiaus, Evaldo Slušnio ir Vadimo Stalmakovo fortūna nusisuko.

Aukštas našumas

Nuostabių rezultatų pasiekė kovinių menų centro „Galaktika A” atstovai – aštuoni sportininkai iš devynių iškovojo medalius.

Jauniausias šio klubo narys – 9-erių Dmitrijus Sekunda nugalėjo tris varžovus ir trofėjų kolekciją papildė Olandijos čempiono taure.

10-11 metų berniukų grupėje geriausiai dirbo Vadimas Ščenikovas. Jis įveikė tris konkurentus ir užkopė ant aukščiausiojo prizininkų pakylos laiptelio.

Vladimiras Popovas pralaimėjo lemiamas rungtynes ir namo parvežė sidabro žetoną.

Vaclovas Songaila ir Aleksandras Kastaljanovas užėmė trečiąsias vietas.

Du klaipėdiečiai – Karolis Atas ir Artiomas Sotničenka iškopė į 14-15 metų dalyvių grupės finalą. Svarbiausiose varžybose mažiau jaudinosi A.Sotničenka. K.Atui atiteko sidabro žetonas.

Vyresnysis brolis Vladimiras Sekunda po dviejų pergalių prieš olandą ir lenką bei nesėkmės prieš vilnietį kovojo dėl trečiosios vietos ir laimikio nepaleido iš rankų.

Nepasisekė Vladimirui Balaklijecui. Būdamas jaunesnis ir net 8-11 kg lengvesnis už varžovus liko už prizininkų rikiuotės. Viena pergalė ir dvi nesėkmės neleido Vladimirui tapti prizininku.

„Galaktikos A” vadovė Ana Balaklijec po varžybų džiaugėsi gerėjančiais rezultatais, o sėkmė Olandijoje rodo, kad dirbama teisinga linkme.

Šio klubo jaunieji sportininkai labai dėkingi bendrovės „Garant” direktoriui Vasilijui Pigarevui už suteiktą galimybę sportininkams išvykti ir dalyvauti šiame prestižiniame turnyre.

Vėl – pirmi

Galutinėje įskaitoje įvairių mūsų šalies miestų komandų nariai iškovojo 52 medalius ir trečiąjį kartą tapo nugalėtojais tarp komandų.

Lietuvos treneriai tikisi, kad tokie rezultatai olandų nenuvils ir kitais metais jie vėl pakvies mūsų karatė mėgėjus dalyvauti šiame turnyre.

Česlovas Kavarza

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.