Kino klubas lapkričio mėnesį rodo detektyvus ir smagią komediją

Šiaurės ministrų tarybos biuras ir klubas INTRO tęsia projektą Šiaurės šalių kino klubas ir pristato lapkričio mėnesio programą, kurioje keturi suomių, švedų, danų ir norvegų vaidybiniai filmai.

Pirmasis mėnesio filmas pasakos apie privatų seklį Varesą, nepaisantį autoritetų ir dirbantį savais metodais, antrasis filmas – taip pat detektyvas, kuriame bus bandoma įminti religinio fanatizmo mįsles, tai populiaraus švedų rašytojo Henningo Mankellio romano ekranizacija. Trečiasis lapkričio filmas – humoristinis trileris apie gyvybės ir mirties klausimus, su kuriais susiduria pagrindinis herojus Andreasas. Mėnesio programą užbaigs smagi danų komedija apie du kaime gyvenančius brolius, iš kurių vienas svajoja susirasti draugę Kalėdoms, tad kitas imasi padėti įgyvendinti šią brolio svajonę.

Filmai rodomi kiekvieną savaitės antradienį 19.00 val. klube INTRO (Maironio g. 3, Vilnius). Įėjimas nemokamas, vietų skaičius ribotas. Prašome rezervuoti vietas tel. (8 5) 2791508 arba el. paštu intro@intro.lt.

Po filmų peržiūrų kino klube groja INTRO didžėjai.

L a p k r i č i o r e p e r t u a r a s

2005 11 08. 19 val.

Varesas (Vares), Suomija

Rež. Aleksi Mäkelä, 91 min., suomių k., subtitrai anglų k., 2004

Jussis Varesas yra privatus seklys, kuris dažniausiai visus reikalus tvarko bare ir mano, kad įprastos taisyklės skirtos tik tiems, kurie visai neturi vaizduotės. Jis seka nusikaltėlį, kuris iš savo buvusių kolegų išviliojo milijonus.

Vaidina: Juha Veijonen, Laura Malmivaara, Jari Halonen, Jorma Tommila ir kiti.

2005 11 15. 19 val.

Prieš šalną (Innan frosten), Švedija

Rež. Kjell-Åke Andersson, 89 min., švedų k., subtitrai anglų k., 2004

Šis filmas sukurtas pagal žymaus švedų rašytojo Henningo Mankellio romaną. Ieškodamas žudiko sadisto, detektyvas Kurtas Wallanderis susiduria su keisčiausiais įvykiais: kankinamais gyvūnais, ritualinėmis žmogžudystėmis. Bylą jam padeda tirti duktė Linda, ką tik pradėjusi dirbti Ystado policijoje.

Vaidina: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapage ir kiti.

2005 11 22. 19 val.

Kryžkelė (Andreaskorset), Norvegija

Rež. Martin Asphaug, 99 min., norvegų k., subtitrai anglų k., 2004

Šiame humoristiniame trileryje gvildenami gyvybės ir mirties klausimai, o pralaimėti gali tik tas, kuriam pristinga drąsos. Andreasas turi visa tai, apie ką svajoja kiekvienas vyras: nuostabią žmoną, didžiulį namą ir puikų darbą. Tačiau po avarijos jis atsiduria invalido vežimėlyje.

Vaidina: Trond Fausa Aurvåg, Stine Varvin, Svante Martin, Sverre Anker Ousdal ir kiti.

2005 11 29. 19 val.

Pokšt pokšt (Fukssvansen), Danija

Rež. Niels Arden Oplev, 87 min., danų k., subtitrai anglų k., 2001

Tai komedija apie paprastų žmonių nepaprastą gyvenimą. Broliai Dennis ir Carlas gyvena kaime. Dennis svajoja susirasti Kalėdoms draugę. Sutikęs vietos bare Ritą, Carlas supranta, kad brolio svajonei lemta išsipildyti, mat Rita pabėgo nuo vyro ir mielai prisiglaustų brolių namuose.

Vaidina: Martin Buch, Anders W. Berthelsen, Sidse Babett Knudsen, Thomas Bo Larsen ir kiti.

Rengėjai pasilieka teisę keisti repertuarą.

Šiaurės ministrų tarybos biuras

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.