Pirmieji remontai – po penkiolikos metų

Pradėti remontuoti Klaipėdos savivaldybės butai. Iki šiol socialinis būstas buvo paliktas likimo valiai.

Gyventojo prievolė kas penkerius metus savo lėšomis remontuoti butą buvo tik popierinė. Todėl, nuomininkui išsikėlus, daug butų liko nuniokoti.

Galimybė skirti lėšų socialinio būsto remontui atsirado ėmus skaičiuoti nuomos mokestį. Šį mokestį gyventojai pradėjo mokėti savivaldybei tik nuo pernai birželio.

Didžioji dalis nuomos mokesčio skiriama būsto administravimo, bendrosios paskirties patalpų ir butų remontui. Iš viso šiemet tam buvo suplanuota 450 tūkst. litų.

Nors prievolė kas penkerius metus remontuoti butą įrašyta nuomininko ir savivaldybės sutartyje, tačiau šių įsipareigojimų dauguma nepaiso.

Savivaldybės tarnautojai neretai apie būsto būklę sužino tik nuomininkui mirus, išvykus gyventi į globos namus ar dėl skolų iškeldinus jį teismo sprendimu.

Specialistai teigė neturį galimybės kontroliuoti, ar nuomininkai tausoja savivaldybės turtą. Pasak Socialinio būsto skyriaus vedėjos Danguolės Netikšienės, tapęs nuomininku, gyventojas turi teisę ir neįsileisti savivaldybės tarnautojų į butą, nebent būtų teismo sprendimas.

Dar ne visi gyventojai žino apie nuomos mokestį, nes savivaldybei nepavyksta rasti kai kurių nuomininkų ir apie tai jiems pranešti. Todėl kol kas iš 90 tūkst. litų nuomos mokesčio per vieną mėnesį surenkama 78 tūkst. litų. Savivaldybės butus nuomojasi per 1 700 nuomininkų.

D.Netikšienė teigė, kad ir tiems nepasiekiamiems nuomininkams skaičiuojamas nuomos mokestis, siunčiamos sąskaitos.

Iš trijų bendrovių, norėjusių remontuoti savivaldybės butus, konkursą laimėjo „Spartika”. Pagal savivaldybės pateiktų remonto darbų sąrašą kiekvienam butui suskaičiuota ir siūlyta atskira suma. „Spartikos” darbų vykdytojas Mečislovas Jocys teigė, kad iki šių metų pabaigos planuojama atlikti darbų už 250 tūkst. litų.

Dabar remontuojama 18 savivaldybės butų, iš jų 13 tušti. Penkiuose gyvena nuomininkai, tačiau ir čia nebebuvo galima atidėti remonto. Patalpos yra avarinės būklės dėl susidėvėjusios santechnikos įrangos, vamzdyno, elektros instaliacijos. Šiems darbams atlikti „Spartika” samdo subrangovus.

Dabar remontuojami butai Nemuno, Birutės, J.Zauerveino, Kauno, Minijos, J.Karoso, Liepų, Turgaus gatvėse, Taikos, Baltijos prospektuose.

Ramunė Šeštokienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.