Atmintį gerins baudos

Policija jau ėmėsi bausti vairuotojus, kurie užmiršo, kad automagistralėje dabar reikia važiuoti lėčiau.

Norintieji išvengti bausmės turėtų prisiminti, kad nuo lapkričio 1-osios iki balandžio 1 dienos maksimalus leistinas greitis automagistralėje yra nebe 130, bet 110 kilometrų per valandą.

Vairuotojus iš kitų šalių apie šiuos pasikeitimus informuoja pasienyje esantys kelio ženklai.

Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus Magistralinių kelių priežiūros būrio vadas Ričardas Kačinas priminė, kad anksčiau maksimalus leistinas greitis magistralėse būdavo mažinamas nuo spalio 1 dienos. Tačiau jau dvejus metus lėčiau tenka važiuoti tik nuo lapkričio.

„Sumažėjus maksimaliam leistinam greičiui, nemažai žmonių vis dar teisinasi, kad apie tai nežinojo. Tačiau informacijos apie tai netrūksta žiniasklaidoje”, – pastebėjo pareigūnas.

R.Kačinas pabrėžė, kad kelių eismo taisyklėse nurodytas tik maksimalus leistinas greitis. Tačiau vairuotojas, rinkdamasis greitį, visada turi neužmiršti atsižvelgti ir į kelio dangą bei oro sąlygas.

Atvažiuojančiuosius į uostamiestį pareigūnas įspėjo būti ypač budriems ir stengtis važiuoti tik leistinu greičiu ruože tarp Aviaeskadrilės ir Jakų žiedo. Dėl itin intensyvaus eismo šioje vietoje įvyksta daugiausiai autoavarijų.

Giedrė Balčiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.