M. Chodorkovskis: „Rusijai reikalingas naujas elitas”

Įkalintas bankrutuojančio Rusijos naftos koncerno „Jukos” buvęs generalinis direktorius Michailas Chodorkovskis per Didžiosios Britanijos finansų dienraštį „The Financial Times” išplatino pareiškimą, kuriame teigia, kad Rusijai reikalingas naujas politinis elitas – „sąžiningi didvyriai”, praneša BBC.

Savo pareiškime M. Chodorkovskis dabartinę Rusijos valdžią vadina kriminaline biurokratija, kurią kaltina siekiant jį izoliuoti ir fiziškai sunaikinti. „Tai darydama Rusijos valdžia dar kartą įrodė, kad nėra pasirengusi atvirai diskusijai su manimi ar su opozicija”, – sakė buvęs „Jukos” vadovas.

Kaip žinoma, M. Chodorkovskis ir jo verslo partneris Platonas Lebedevas už sukčiavimą ir vengimą mokėti mokesčius buvo nuteisti kalėti aštuonerius metus. Šiuo metu M. Chodorkovskis kalinamas Čitos srityje, o P. Lebedevas – Jamalo nencų autonominėje apygardoje esančioje Charpo gyvenvietėje.

Visuomenės apklausos rodo, kad du trečdaliai Rusijos gyventojų nejaučia jokio gailesčio M. Chodorkovskiui, o 80 proc. apklaustųjų nedomina, ką jis nori pasakyti.
2005-11-02 19:54

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.