Naujasis Lenkijos premjeras siūlo liberalams „programinę sutartį”

Žlugus deryboms dėl centro dešiniosios koalicijos sudarymo, naujasis Lenkijos ministras pirmininkas Kazimežas Marcinkevičius (Kazimierz Marcinkiewicz) pasiūlė liberaliai Piliečių platformai (PO) pasirašyti susitarimą atskirais politiniais programos punktais.

Trečiadienį K. Marcinkevičius žurnalistams sakė parašęs laišką PO pirmininkui Donaldui Tuskui (Donald Tusk) ir inicijavęs susitarimą dėl biudžeto ir visų su tuo susijusių įstatymų projektų. K. Marcinkevičius vadovauja konservatyvios Teisės ir teisingumo partijos (PiS) mažumos vyriausybei. Ši partija parlamente turi 155 mandatus iš 460. Lapkričio 10-ąją parlamentas balsuos dėl K. Marcinkevičiaus vyriausybės programos.

D. Tuskas trečiadienio popietę pakartojo, jog per partijos posėdį ketvirtadienį paragins savo partiją likti opozicijoje. PO yra pasirengusi bendradarbiauti įgyvendinant Lenkijai svarbias įstatymų iniciatyvas, kurias parlamentui pateiks K. Marcinkevičius, sakė jis žurnalistams. Tačiau PO nerems vyriausybės, kurios darbe nedalyvauja. K. Marcinkevičiaus laišką D. Tuskas pavadino „keistu prašymu”.

K. Marcinkevičiaus vyriausybė sudaryta sulaužius susitarimus, kalbėjo D. Tuskas. PiS kovoja ne už Lenkijos atsinaujinimą, o nori „šimtaprocentinės nekontroliuojamos valdžios” ir jau yra sudariusi de facto aljansą su populistinėmis partijomis.
2005-11-02 19:16

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.