Netoli „British Airways” biuro Irane sprogo bomba

Trečiadienį Teherane netoli aviakompanijos „British Airways” biuro sprogo nedidelė bomba, apie nukentėjusius žinių kol kas nėra, teigia policija.

Iš pradžių buvo manyta, kad sprogo dvi bombos, tačiau Irano policija ir Didžiosios Britanijos diplomatai tvirtina, kad juto tik vieną sprogimą. Bomba sprogo dešimtajame biurų pastato, esančio Teherano centre, aukšte.

„Sprogo viena bomba. Sudužo tik kelių langų stiklai, – teigė policijos atstovas Mehdis Ahmadis (Mehdi Ahmadi). – Per sprogimą niekas nenukentėjo”.

„British Airways” atstovas Londone teigė, kad oro linijų bendrovė „tikrina informaciją” ir netrukus pateiks savo pareiškimą. Prie to pačio biuro nedidelė bomba buvo susprogdinta rugpjūtį.

Didžiosios Britanijos ir Irano diplomatiniai santykiai šiuo metu yra labai įtempti. Teheranas trukdo Didžiosios Britanijos importui ir kaltina Londoną prisidėjus prie arabų separatistų išpuolių pietvakarinėje šalies Chuzestano provincijoje. Britai ėmėsi pagrindinio vaidmens bandant įtikinti Iraną nustoti gaminti branduolinį kurą, kuris, kaip įtaria Vašingtonas, gali būti panaudotas atominio ginklo gamybai.

2005-11-02 11:43

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.