Šeštadienį klube „Gravity” garsiosios grupės „Portishead” narys – DJ Andy Smith

Šeštadienį, lapkričio 5 d., klube „Gravity” vakarėlyje „Carlsberg Boogaloo” nepaprastas svečias – Britanijos grupės „Portishead” narys, populiarus diskžokėjas Andy Smith, kuris vos prieš kelias savaitės pristatė savo garsiosios kompiliacijos „Document” trečiąją dalį. Taip pat publiką linksmins visai neseniai 11-ąjį gimtadienį atšventęs „Boogaloo” duetas – Tomas Boo ir 2Fresh.
„Šio diskžokėjaus mes laukėme atvykstant jau daugiau nei metai, viskam trukdė jo nuolatiniai turai po pasaulį. Kiekvienas diskžokėjas, kuris buvo atvykęs groti į „Boogaloo” vakarėlius, klausdavo: „ar pas jus jau grojo Andy? Ne… tai būtinai kvieskite jį, ir kuo greičiau!”. Pagaliau jį pamatysim šį šeštadienį”, – pasakojo „Boogaloo” diskžokėjai.

„Portishead” yra viena garsiausių trip hop grupių pasaulyje

„Portishead” – prestižiškiausių Britanijos apdovanojimų „Mercury”, „BritAwards” bei, žinoma, MTV laureatai, kartu su „Massive Attack” bei Tricky patenkantys tarp pačių garsiausių pasaulyje trip hop grupių.

1991-ais grupę įkūrė Geoff Barrow anksčiau dirbęs su „Massive Attack”, Tricky, „Primal Scream” bei „Depeche Mode”, netrukus prie jo prisijungė išskirtinio balso savininkė Beth Gibbons, vėliau – gitaristas Adrian Utley bei šio šeštadienio vakarėlio svečias prodiuseris, diskžokėjas Andy Smith.

„Portishead” kitąmet žada išleisti savo trečiąjį albumą

1994-ais išleistas debiutinis grupės albumas „Dummy” buvo parduotas daugiau nei pusės milijono tiražu, o Britanijos muzikinių žurnalų „Melody Maker”, „Mixmag”, „The Face” buvo pripažintas geriausiu, metų pabaigoje jis laimėjo ir prestižinį „Mercury Music” apdovanojimą. 1997-ais pasirodė antrasis ketveriukės albumas „Portishead”, kuris pratęsė grupės sėkmę.”Portishead” tapo viena labiausiai trokštamų grupių festivalių bei koncertų scenose.

2001-ais „Portishead” nariai paskelbė apie trečiojo albumo įrašų pradžią, tačiau iki šiol jis dar neprasirodė. Tačiau spalio mėnesį grupė pranešė, kad kitais metais galų gale ilgai žadėtas įrašas tikrai pasirodys.

DJ Andy Smith vadinamas pagrindiniu grupės skambesio kūrėju

DJ Andy Smith grupėje atsakingas už daugiaspalvių ir neatskiriamų nuo „Portishead” albumų semplų bei skrečų parinkimą. Užsienio spaudos teigimu, būtent Andis turėjo didžiausią įtaką grupės išskirtinio skambesio formavime. Be kita ko, jis yra ilgą patirtį turintis diskžokėjas, o DJ Andy Smith populiarumą puikiai atskleidžia pasirodymų grafikas be laisvų datų.

„Šį savaitgalį viešėdamas D.Britanijoje turėjau su Andy Smith susitikti Londone… Deja, jis paskambino man ir atsiprašė, kad šį savaitgalį grojo JAV ir jo paprašė pasirodyti dar keliuose vakarėliuose, todėl jis nespėjo grįžti namo. Bet užėjęs į plokštelių parduotuvę vis vien nusipirkau najausią Andy Smith darbą „Document Part 3″…. bus kur žvaigždės autografo paprašyti”, – pasakojo vakaro vienas organizatorių Tomas Boo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.