„Infobalt” parodoje stigo daugiau klaipėdiečių

Dvyliktą kartą surengtoje informacinių technologijų ir telekomunikacijų parodoje „Infobalt” ypatingas dėmesys buvo skiriamas paprastiems vartotojams.

Manoma, kad spalio 27-29 dienomis Vilniaus „Litexpo” parodų centrą aplankė apie 60 tūkstančių žmonių.

Parodos lankytojai pastebėjo, kad šiemet savo prekes ir paslaugas pristatė mažiau kompanijų nei pernai. 2005 metų „Infobalt” organizacinis šūkis buvo „Ne kiekybė, o kokybė”. Lankytojai galėjo susipažinti ne tik su informacinių technologijų ir telekomunikacijų (ITT) kompanijų, bet ir valstybinių institucijų paslaugų naujovėmis.

Telekomunikacijų naujienos

Daug smalsuolių sulaukė telekomunikacijų bendrovės. Didžiausias Lietuvos mobiliojo ryšio operatorius „Omnitel” parodos lankytojams pristatė ypatingos spartos mobiliojo interneto „Omni Connect” su naujos kartos 3G technologija HSDPA (Hight Speed Downlink Packet Access) galimybes. HSDPA technologija yra dešimt kartų spartesnė už vidutinį įprastos trečiosios kartos greitį ir dvidešimt kartų spartesnė už šiuo metu mobiliajam internetui dažnai naudojamą EDGE ryšį.

Gavusi trečiosios kartos mobiliojo ryšio teikimo licenciją, bendrovė rengiasi teikti ypač didelės spartos mobilųjį internetą.

Naujoji technologija leis siųstis didelius duomenų kiekius – filmus, vaizdus iš filmavimo kamerų, žaidimus.

Nuo gruodžio mėnesio „Omnitel” žada teikti mobilųjį internetą ir savo abonentams užsienyje – penkiolikoje Europos ir Azijos šalių, taip pat kai kurių avialinijų bendrovių lėktuvuose.

Telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva” akcentu parodoje tapo populiarėjanti mobilioji televizija. Stende „Bitė” kartu su LNK įkūrė laikiną televizijos studiją. Lankytojai galėjo pabendrauti su populiarių laidų herojais, patys patekti į eterį.

Tikrinosi pensiją

„Infobalt” parodoje valstybinės institucijos demonstravo, kokias procedūras žmonės gali atlikti internete. Mokesčių inspekcijos atstovai rodė lankytojams, kaip internete deklaruoti mokesčius. Elektroninį deklaravimą pristatė ir Lietuvos muitinė.

Viešoji įmonė „Centro poliklinika” sostinės gyventojams pristatė elektroninę registraciją. Darbuotojai mokė, kaip elektroniniu būdu galima registruotis pas mediką.

„Sodros” komunikacijų skyriaus vedėja Aurelija Juodytė kvietė visus pasitikrinti, kiek gyventojai jau yra sukaupę pinigų pensijai. „Pernai parodoje jaunimas prašė dovanoti „tušinukų”, o šiemet jie jau rimtesni. Jie rinkosi informacijos ne tik sau, bet ir tėvams”, – įspūdžiais dalijosi A. Juodytė.

Dalyvavo klaipėdiečiai

„Infobalt” parodoje ne pirmą sykį dalyvavo ir Klaipėdos telekomunikacijų bendrovė „Balticum”.

„Pristatėme savo įmonę bei paslaugas. Parduodame telekomunikacijų paslaugas: skaitmeninę televiziją, internetą, telefoniją. Vilniečiams pristatėme naujieną – 30 skaitmeninių televizijos programų. Sulaukėme didžiulio lankytojų susidomėjimo”, – pasakojo „Balticum” paslaugų pardavimo skyriaus viršininko pavaduotojas Valdemaras Kasteckas.

Nemažai lankytojų sustodavo ir ties Elektroninių mašinų perdirbimo bendrovės (EMP) stendu. Ši įmonė surenka, superka ir perdirba elektronikos, vario ir aliuminio laužą, automobilių katalizatorius. EMP dirba Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje.

Šiais metais bendrovė gyventojams savo paslaugas teikia nemokamai. „Žmonės paskambina, susitariame dėl datos, mes suorganizuojame maršrutą ir nemokamai išvežame nebereikalingus daiktus”, – „Klaipėdai” pasakojo EMP administratorė Dalia Mikulėnaitė.

Anot jos, dažniausiai gyventojai atsikrato nebenaudojamais televizoriais, šaldytuvais. Įmonėms, norinčioms atsikratyti nebereikalingais daiktais, taikomas mokestis.

Bendrovė „Infobalt” parodoje dalyvauja jau ne pirmus metus. Šiais metais EMP nusprendė reklamuotis, nes žmonės dar nedaug žino apie elektroninių mašinų perdirbimo teikiamas paslaugas.

Gina Kubiliūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.