Politikai tarp savųjų ieškojo ir žydrų

Panevėžio politikai dar niekada nebuvo tokie aktyvūs ir taip smagiai bei kartu kritiškai nusiteikę vienas kito atžvilgiu kaip praėjusią savaitę vykusiame tarybos posėdyje.

Tarybos nariai tiesiog lenktyniavo, kuris iš jų numes linksmiausią frazę, smeigs aštriausią satyros strėlę ir galop iš koto išvers visą klausytojų salę.

Diskusijoms pernelyg įsisiūbavus, politikų jausmai kartais išsiliedavo per kraštus ir tada subtilus humoras staiga virsdavo netramdomu sarkazmu, netgi pykčiu.

Netgi „Panevėžio ryto” prieš mėnesį už nuolatinį tylėjimą ir drąsos stygių kritikuotos moterys sukaupė visą ryžtą ir viena po kitos įsijungė į karštas diskusijas.

Iš visų aktyviausiomis tapo Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos narė Aldona Marija Mažylienė ir socialliberalė Liudvika Trasykytė.

Pastaroji griežtai sukritikavo valdininkus už jų vartojamą žodį „invalidai”.

Iš šešių politikių liko tylėti tik dar nė karto posėdžiuose neprabilusi konservatorė, slaugos ligoninės slaugytoja Jolita Stankevičiūtė.

Kalta ne mėnulio fazė

Pamatę tokį neregėtą politikų aktyvumą, posėdžio dalyviai ėmė spėlioti, ar čia nebus kalta kokia mėnulio fazė. Tai per posėdžio pertrauką išgirdęs vienas politikas tik nusijuokė.

„Toks aktyvumas reiškia ne ką kita, o prasidėjusią rinkiminę kovą prieš savivaldybių rinkimus”, – tarstelėjo jis.

Kadangi rinkimai gali įvykti jau po metų, ši frazė visiems pasirodė labai įtikinama.

Raudonieji – prieš mėlynus

Tarybos posėdyje vyrai labai jausmingai išryškino ir konfrontaciją tarp dešiniųjų ir kairiųjų.

Papykęs ant konservatorių, kam šie priešinasi jo partijos kolegos Povilo Vadopolo siūlymui finansiškai remti ne tik pažangius dieninio skyriaus, bet ir vakarinio bei neakivaizdinio skyrių studentus, Vytautas Steponas Buterlevičius pareiškė, kad tai yra tik dėl to, jog jie – raudoni.

Merui Vitui Matuzui pabandžius jį nuraminti, kad čia nekalbama nei apie mėlynus, nei apie raudonus, balsas iš salės netikėtai pabaigė, kad – apie žydrus.

Juoko audra nuvilnijo per salę ir tada, kai susipainiojus skaičiavimo komisijai meras mestelėjo, jog tokie prasti skaičiuotojai galbūt baigė vakarines studijas.

Galop klausimo svarstymas baigėsi jau visai nebelinksmai.

Iki pergalės pritrūkęs vieno balso siūlymo iniciatorius P.Vadopolas apmaudžiai pasveikino tuos, kurie „parodė ne tik savo požiūrį į socialinį teisingumą, bet ir moralę”.

P.Vadopolas jau antrą kartą taryboje pralaimėjo studentų rėmimo klausimu. Prieš kurį laiką jis buvo siūlęs diferencijuoti universitetų studentus ir kolegijų – buvusių technikumų moksleivius, kurių net neįmanoma vadinti studentais.

Gal bus ir regbio komanda

Svarstydami savivaldybės kolegijos papildymo vienu nariu klausimą politikai netikėtai virto sportininkais. Ir ne vienos kurios nors sporto šakos, o – net kelių.

Iki šiol kolegijoje buvo šeši nariai, dabar įtrauktas ir septintas – V.S.Buterlevičius.

Jau pamiršus „raudonus” ir „mėlynus”, iš salės imta replikuoti, kad dabar didžiojoje politikoje konservatoriai didina bendradarbiavimą su Algirdu Brazausku, tai ir Panevėžyje V.Matuzas – su socialdemokratais.

Į tai meras atrėžė, kad jis ima pavyzdį iš Vokietijos – kaip ten iš visiškai priešiškų partijų buriama vyriausybės komanda, o surimtėjęs paaiškino, jog kolegijai reikia neporinio skaičiaus – taip lengviau priimti sprendimus.

Ramūnui Vyžintui replikavus, kad nuo šiol bus lemiamas V.S.Buterlevičiaus balsas, kažkas pabaigė, jog pastarasis dabar bus „auksinis berniukas”.

Galop įsiterpė ir J.Beinortas.

„Man atrodo, kad kolegija iki šiol žaidė tinklinį, o dabar žais rankinį. Ano žaidimo esmė buvo atmušti, o šito – įmušti. O ateityje gal ir iki regbio komandos skaičiaus prieisime, jo esmė dar įdomesnė – įnešti”, – vėl salę juoko salve pavertė krikdemas.

Limina Kepalaitė

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.