V. Putinas su vizitu lankosi Nyderlanduose

Vladimiras Putinas antradienį tapo pirmuoju per pastaruosius 300 metų Rusijos vadovu, su valstybiniu vizitu atvykusiu į Nyderlandus. V. Putiną ir jo žmoną vidudienį Schipolio oro uoste pasveikino karalienė Beatričė (Beatrix) ir sosto įpėdinis Vilemas Aleksandras (Willem Alexander). Po to V. Putinas Amsterdame prie paminklo žuvusiems olandų kariams padėjo vainiką.

Amsterdamo mero Jobo Koeno (Job Cohen) tarnybiniame bute Rusijos prezidentas susitiko su Nyderlandų verslininkais. Ūkio ministerijos Hagoje duomenimis, Nyderlandai yra antrasis pagal dydį Rusijos prekybos partneris po Vokietijos. Praėjusiais metais Rusija iš Nyderlandų importavo prekių už 3,18 milijardo eurų, o eksportavo, pirmiausiai – dujų ir naftos, už 6,09 milijardo eurų.

V. Putinas lankėsi Hagoje jau 2004 metų lapkritį, tačiau šis vizitas tada buvo skirtas ne šaliai, o Europos Sąjungai (ES). Nyderlandai tada pirmininkavo Bendrijai.

Antradienį V. Putinas keliavo caro Petro Didžiojo, paskutiniojo Rusijos vadovo, kuris lankėsi Nyderlanduose, pėdsakais. Caras 1697 metais Zandame ir Amsterdame domėjosi laivų statyba. V. Putinas aplankė namą Zandame, kuriame tada gyveno rusų valdovas. Caras dar kartą į Nyderlandus sugrįžo 1717 metais.

Trečiadienį V. Putinas Hagoje susitiks su ministru pirmininku Janu Pėteriu Balkenende (Jan Peter Balkenende). Vakare jis grįš atgal į Maskvą.

2005-11-01 16:48

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.